23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İran Başkonsolosu'ndan Türklere övgü

 İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Seyed Kamal Yasini, "Türk olmadığım için kendimi şanssız hissediyorum" dedi.

Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Seyed Kemal Yasini’yi makamında ziyaret etti. ”Din ve Kültür anlamında birbirlerine yakın olduklarını söyleyen Nevzat Er, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihten buyana sürekli olumlu aksettiğini belirterek, "Bundan sonra da böyle devam etmesi için biz yerel yönetimler olarak, belediyemizin yetki sınırları içerisinde üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız “ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Seyed Kamal Yasini de 6 ay önce göreve geldiği İstanbul’da gördüğü misafirperverlikten dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Türk olmadığı için kendisini şanssız hissettiğini söyleyen Yasini, "İran Vatandaşı olarak sizin kültürünüzü ve misafirperverliğinizi yakından tanımam beni fazlasıyla memnun ediyor” dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Yasini, ”Başkonsolosluğumuz, Eminönü ilçesi sınırlarında olduğu için sizinle de komşu ilişkileri içerisinde ortak çalışmalar yapabiliriz” diye konuştu.

Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er de tarihi yarımadanın önemine değinerek, ”Turizm ve ticaretin merkezi olan Eminönü ilçesinin iki ülke arasında bir kültür, turizm ve ticaret elçisi olabileceğini söyledi.

”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zaman içerisinde Türkiye'deki işadamları ile birlikte İran’a ziyarette bulunduğunu hatırlatan Nevzat Er, "Din ve kültür birlikteliğimiz zaten mevcut. Ticari anlamda da ortaklık içerisinde bulunursak, iki ülkenin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde kendisininde İran’a gideceğini belirten Er, ”Yazıt şehri ile yazışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda kentinizi ziyaret ederek, yerel yönetimler olarak iki ülke arasında köprü görevi üstlenmek istiyoruz” dedi.

İran Başkonsolosu Seyed Kamal Yasini, İran’da gezilecek tarihi, kültürel ve turizm bölgeleri hakkında Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’e bilgi verdi. 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?