24
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İşportacılara gözaltı

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile görüşmek isteyen bir grup işportacı, polise karşı gelince gözaltına alındı. Seyyar satıcıların sözcüsü İkbal Işık, "Başkan burada yok" denilmesi üzerine, görevlilere hakaretlerde bulundu.

Öğle saatlerinde Eminönü Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişiden oluşan işportacılar, belediye binasına girip Başkan Nevzat Er ile görüşmek istedi. Başkanın yerinde olmadığının söylenmesi üzerine sinirlenerek, belediye görevlilerine hakaretlerde bulunan Işık ile güvenlik görevlisi arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine seyyar satıcılar kısa süreli bir oturma eylemi yaptı.

Eylem sırasında bir açıklama yapan İkbal Işık, "Polisle bizim işimiz yok. Polis hariç, buradakilerin hepsi Amerika’nın uşağıdır. Biz polisle çatışmak istemiyoruz. Bizi polisle karşı karşıya getirdiler. Bunların hepsi AK Parti de buna dahil emperyalizmin uşağıdır" dedi.

Daha sonra olay yerine gelen emniyet yetkilileri, gruba yönelerek, "2915 sayılı kanuna muhalefet ediyorsunuz. Derhal dağılın, aksi takdirde gözaltına alınacaksınız" uyarılarında bulundu. Bunun üzerine seyyarlar belediye önünden ayrılarak tramvay yoluna doğru yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında bir seyyar "Açız" diyerek bağırınca ortam tekrar gerildi. Gruba, "Yolu kapatıyorsunuz derhal dağılın" diye bir kere daha uyarıda buluna polis, daha sonra işportacılara müdahale etti.

Bugüne kadar polislere gösterdiği sert tavırlarıyla dikkat çeken seyyarların sözcüsü İkbal Işık, hiç zorluk çıkarmadan polise teslim olurken, arkadaşı çevik kuvvete zor anlar yaşattı. Gözaltına alınmamak için direnen seyyar satıcı, polisin çabaları sonucu etkisiz hale getirilerek, ekip otosuna bindirildi. Gözaltına alınan işportacılar polis merkezine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:09:06
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?