20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul: Eminönü'nde seyyarlara geçit yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda seyyar satıcıları temizleme kapsamında başlattığı operasyonlar devam ediyor. Eminönü ve Beyazıt meydanlarında bulunan seyyar tezgahları kaldırarak meydanları boşaltan zabıta ekipleri; dün gece, seyyar tezgahların saklandığı depolara baskın düzenledi.

 Eminönü Küçükpazar’ da bulunan depolara gece baskını düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, çevik kuvvet polislerinin önlem almasının ardından sokakları gezerek daha önce tespit ettikleri ve seyyar tezgahların saklandıkları yerlerin kapılarını demir kesme makasıyla keserek açtılar.

Zabıta ekipleri, içerde bulunan seyyar tezgahlara el koydu. Yüzlerce seyyar tezgah ve terazi, zabıta ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek götürüldü. Ekmek teknelerine belediye tarafından el konulan seyyar satıcılar ise çevik kuvvet polisinin oluşturduğu güvenlik koridorunun arkasında bekletilerek zabıta ekiplerinin arasına girmeleri engellendi.

Zabıta ekiplerinin yaptığı baskınlara tepki gösteren seyyar satıcılar, ’’Dürüst ve namuslu yollardan ekmek paramızı çıkartıyoruz. Belediye niye bize böyle yapıyor? Hırsızlık mı yapalım?’’ şeklinde konuştular. Operasyon sonrası el konulan yüzlerce seyyar tezgah ve terazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonlarla götürüldü.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?