19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul-Eminönü: İTO, taksicilere özel ehliyet istedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’i makamında ziyaret etti. Görüşmede Eminönü’nün sorunları ve işbirliği imkanları konuşuldu.

Eminönü Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Eminönü için düşündükleri turizm projelerini anlattı. Tarihi Yarımada ve Beyoğlu’nun İstanbul’da turizmin kalbi olduğuna dikkat çeken İTO Başkanı Yıldırım, "Son 5-6 yıldır bu bölgelerde turizm geriye gidiyor. Turist sayısını sürekli artırmamız gerekirken, her yıl sayı daha da azalıyor. Büyük potansiyele rağmen yeterli çalışma yapılamıyor" dedi.
Sirkeci’de bulunan 4. Vakıf Han’ı otel olarak turizmin hizmetine kazandırmak istediklerini ifade eden Mehmet Yıldırım, Eminönü bölgesinde yetersiz olan çok yıldızlı otellere bu şekilde bir yenisini kazandıracaklarını dile getirdi. Bu projelerini Başbakan Erdoğan ile de paylaştıklarını hatırlatan Yıldırım, "İTO olarak her zaman turizmin yanındayız" diye konuştu.

"EMİNÖNÜ’DEKİ TAKSİCİLERE ÖZEL EHLİYET"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile görüşmesinde taksiciler için düşündükleri projeden de söz etti. Eminönü’nün Türkiye’nin turizm merkezi olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu bölgede çalışacak taksicilere "özel bir ehliyet" verilmesini istedi. Taksicilerin kılık kıyafetlerinin zabıtalar tarafından denetlenmesini isteyen Yıldırım, turistlerin bazı taksicilerden büyük rahatsızlık duyduğunu aktardı.
Eminönü’ndeki işporta sorununun turizm açısından ciddi sıkıntılar oluşturduğunu da anlatan İTO Başkanı, "işportacı kalabalığının bulunduğu bir bölgeye zaten turist gelmez" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

İTO Başkanı Yıldırım’ın işbirliği teklifinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Eminönü Belediye Başkanı Er, Eminönü’nü sadece Belediye değil, diğer kurumların da desteğiyle yöneteceklerini vurguladı. Eminönü için çizdikleri misyonun turizm merkezli olduğunu dile getiren Başkan Er, turizmi kalkındıracak ve daha fazla turisti Eminönü’ne çekecek her türlü projeye açık olduklarının altını çizdi.

Eminönü’ndeki sorunların sadece asayiş uygulamalarıyla çözümlenemeyeceğini aynı zamanda sosyal projelere de ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Başkan Er, merkezi hükümetle birlikte Eminönü’nü Türkiye’nin vizyonu yapacaklarını ifade etti. Yönetime gelir gelmez, turistler için bazı tedbirler aldıklarını anlatan Eminönü Belediye Başkanı Er, "Turist Eminönü için Türkiye için büyük bir imkan. Bu imkanı küçük sorunları büyüterek harcamayacağız. Projelerimiz hazır ve tek tek hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 15:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?