17
Mayıs
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul-Eminönü: Topbaş: İstanbul'da sahne dekoru yapmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul’da sahne dekoru yapmayacağız. Var olanı ortaya çıkaracağız. Yurt dışında bir araştırma ve inceleme yapmamız gerek" dedi.

İstanbul Turizmini Geliştirme Platformu Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Saraçhane’deki Belediye binasında gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı
Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile seyahat konaklama acenteleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul’da sahne dekoru yapmayacağız. Var olanı ortaya çıkaracağız. Yurt dışında bir araştırma ve inceleme yapmamız gerek. Turist gönderen ülkelerde İstanbul nasıl algılanıyor? Doğru adım için bunun tespiti gerekir. Birlikte kol kola girerek nasıl adımlar atmamız gerek, bunu belirleyeceğiz. İstanbul gibi bir değerin içindeyiz. 24 saat dünyaya açık, güvenli, özgür bir İstanbul sloganıyla bir marka oluşturmalıyız" dedi.

Topbaş’tan sonra söz alan Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ise, oluşturulacak bir platformu tabandan yukarı getirerek çözmeyi hedeflediklerini belirterek, "Biz burada tüm İstanbul için mevcut olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla var olan potansiyeli geliştirmeli ve etkin bir denetim gerçekleştirmeliyiz. Kanunların düzenlemediği bazı boşluklar var. Mevcut bu boşlukları hukuki ve idari yöntemlerle doldurmamız gerek. Beyoğlu, Eminönü ve Fatih gibi pilot bölgeler oluşturmamız gerek" diye konuştu.

İstanbul’un bir kongre, turizm ve finans cenneti olduğunu belirten TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy da, "İstanbul’u ayağa kaldırırsanız, Türkiye’yi uçurursunuz. İstanbul’u iyice yaşayacak ve yaşatacaksınız. Yoksa ’turist gelmiyor’ demeye hakkınız yok. Kapalı Çarşı’nın pazar günleri de açık olması gerek. Müzeler saat 17.00’de değil, 19.00’den önce kapanmamalı" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?