18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kapalı Çarşı esnafından NATO tepkisi

NATO Zirvesi’ne katılan liderlerin eşlerinin ziyareti nedeniyle dükkanları kapalı tutulan Kapalıçarşı esnafı, uygulamaya tepki gösterdi.
Dünya liderlerinin eşlerinin ziyareti nedeniyle güvenlik açısından dükkanları kapalı tutulan Kapalıçarşı esnafı, büyük zarara uğradıklarını söyledi. İşlerinin zaten kötü gittiğini belirten esnaflar, "İşler 15 gündür durgundu, turist gelmiyordu. NATO Zirvesi nedeniyle müşterilerimiz de içeriye alınmadı. Zararımız oldu ve iş yapamadık. Bize 3 bin kişi gelecek diyorlardı, ancak 50 kişi geldi. Onlar da belli yerlerden alışveriş yaptı. Bazıları güvenlik nedeniyle hiç gelmedi. Şikayet etsek de ne sonuç alacağız. NATO Zirvesi’nin bize olumlu katkısı olacağını sanmıyoruz. Bu bizim için bir görevdi, önemli olan konukların güvenliğiydi. Biz görevimizi yaptık. Bize kapatın dediler, dükkanlarımızı kapattık. Bundan sonra Kapalıçarşı’yı kendi akışına bıraksınlar" dedi.
İtalyan Dışişleri Bakanı’nın eşine kilim satan esnaf Hasan Altun ise, "Akşama kadar onları bekledik. Sadece kilim sattım. Beklediğimiz gibi olmadı" diye konuştu.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 01:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?