18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kendi kazasını kameradan seyretti

Unkapanı Atatürk Bulvarı’nda yola dökülen mazot nedeniyle kaza yaparak ölümden dönen taksi sürücüsü, hakkını arayacağını söyledi. Genç sürücü, ölümden döndüğü kazayı kameralardan dehşet içinde izledi.

Ergün Ufuk Sancak’ın kullandığı 34 TED 19 plakalı taksinin, yola dökülen mazot nedeniyle yaptığı kaza, kameralara saniye saniye yansımıştı. Büyük şans eseri kazadan yara almadan kurtulan genç sürücü, yola dökülen mazotun temizlenmemesinden dolayı belediyenin hatalı olduğunu öne sürerek hakkını arayacağını söyledi. Yoldan geçerken mazotu fark edemediğini belirten Sancak, "Aracın hakimiyetini kaybettim. Bir yere çarpmamak için direksiyonu kırdım. Takla atmamak için hafifçe gaza bastım. Karşı yöne uçtum ve hızla duvara çarptım" dedi.

Genç sürücü, vatandaşların yardımıyla araçtan çıkabildiğini anlatarak, "Olay yerinden geçen diğer taksici arkadaşlar beni dışarıya çıkardı. Kazanın ardından şoka girdim. Bir taksici bana tokat atınca kendime gelebildim. Allah kimsenin başına böyle bir kaza vermesin. Kafamı sert bir şekilde çarptım ve göğsümde ağrı var. Kazanın ardından araç LPG’li olduğu için hemen kontağı kapattım" diye konuştu.

Kazaya yola dökülen mazotun neden olduğunu ve şoför olarak çalıştığı taksinin kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Sancak, "Orada daha önce de kazalar olmuş. Bu konuda belediyenin suçu var. Ayrıca olay yerinde herhangi bir uyarı levhası da yoktu. Eğer levha olsaydı, kaza yapmazdım. Emniyet kemerim takılı olduğu için çok şanslıyım, aksi halde araçtan fırlayabilirdim. Belediyeden yardım bekliyorum; çünkü benim hatam yoktu. Eğer herhangi bir yardım görmezsem, bu işin peşini bırakmam. Aracımda 4.5 milyar lira hasar var" ifadelerini kullandı.

Genç sürücünün babası Recep Sancak da, oğlunun büyük bir tehlike atlattığını kaydederek, belediyenin ihmali olduğunu ileri sürdü. Baba Sancak, "Ya çocuğuma bir şey olsaydı. Çok korktuk. Zararı belediyenin karşılaması lazım" dedi. Sancak, oğluna sarılarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 14:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?