18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Müzelere prestij gezileri başladı

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün müzeleri içinde bulundukları durumdan kurtarılması ve tanıtılması için düzenlediği “Müzelere Prestij Gezileri” projesini başlattı. İlki Arkeoloji Müzesi’ne yapılan geziye İstanbul Valisi Muammer Güler, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, İ.Ü. Rektörü Mesut Parlak, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve diğer konuklar katıldı.

Geziye katılanların mihmandarlığını Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü tarihçi ve akademisyen Prof Dr. İlber Ortaylı yaptı. Dünyanın en iyi müzelerine sahip olan ülkemizin artık bu durumdan kurtarılacağını ve bunun ilk hamlesinin Eminönü’nden atıldığını anlatan A. Emre Bilgili prestij müze gezilerinin Yıldız Sarayı Müzesi, Mozayik Müzesi ve Türk İslam Eserleri Müzesi ile devam edeceğini söyledi.

Osmanlının arkeolojiye önem verdiğini ve imparatorluğun dört bir köşesinden çıkan eserlerin Aya İrini’de toplandığını söyleyen ve Arkeoloji Müzesi’nin bu amaçla yapılan dünyadaki ender müzelerden biri olduğuna değinen Prof. Ortaylı, daha sonra yapılan ilavelerle bu günlere geldiğini belirtti.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 06:09:43
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?