14
Haziran
2024
Cuma
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğrencilere Boğaz turu

Çevre haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Eminönü Belediyesi, tekneyle öğrencilere boğazı gezdirdi. Eminönü’ndeki tüm okullardan gelen yaklaşık bin öğrenci ve aileleri, hem Boğaz’ın güzelliğini keşfetti hem de Ahırkapı Roman Orkestrası’nın neşeli şarkılarıyla eğlendi.

Boğaz’ın en güzel olduğu Erguvan Mevsimi’nde gerçekleştirilen tekne turunda Ahırkapı Roman Orkestrası geziye katılanlara eğlenceli saatler yaşattı. Çoğunluğu öğrencilerden oluşan katılımcılar, eğitim yılının bitmesinin verdiği sevinçle orkestranın çaldığı parçalara eşlik etti. Eminönü İDO İskelesi’nden hareket eden gezi teknesindeki misafirler, İstanbul’un güzel yalılarını ve boğaz sahillerini seyrederek gezinin tadını çıkardı.

Çevre haftasının taşıdığı anlamın Eminönü için ayrıcalıklı bir yeri olduğunu anlatan Eminönü Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Altundal, hafta boyunca bir çok etkinliğin gerçekleştirildiğini anlattı. Çevreyi korumanın ve temiz tutmanın ancak vatandaşların katılımı ile olacağını belirten Altundal, “Eminönü İstanbul’un merkezi. Yerli, yabancı herkes Eminönü’nü görmeden İstanbul’u görmüş sayılmaz. Biz misafir odası gibiyiz, her zaman tertemiz olmalıyız. Belediye olarak her yeri temizleriz ama temiz tutulması vatandaşların hassasiyetine bağlı. Çünkü araçlarımız sokaktan ayrılmadan yeniden kirleniyorsa bizim işimiz zorlaşır. Bunları önlemeli ve çevremizi güzelleştirmeliyiz” dedi.

Etkinliklerle vatandaşların çevre bilincinin yükseldiğine dikkat çeken Temizlik ve Çevre Koruma Müdürü Muhammed Taşbent de çevre haftasının Eminönü’nde bir şenlik havasında geçmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Yıl boyunca yapılan inceleme ve takipler sonucu ilçenin en temiz sokağı, komşusu ve en çevreci işyerlerinin seçildiğini belirten Taşbent, “Yıl boyunca takip edilen ve her zaman çevreye karşı duyarlı olan işyeri ve komşuları belirleyerek iki iş yeri, bir komşu ve bir sokağa plaket verdik. Mahalle sakinlerimiz kendi sokaklarına ve iş yerlerine sahip çıkarak Eminönü’nü ne kadar sevdiklerini gözler önüne serdi” diye konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 08:24:31
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 13:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?