19
Mayıs
2024
Pazar
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şahin'den Eminönü balıkçılarına yeşil ışık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, ’’Eminönü sahilindeki ekmek arası balık satanların durumu’’ konusunda yöneltilen bir soru üzerine de, ’’bu esnafın çalışmalarını bölgenin nostaljik dokusu çerçevesinde sürdürmesini temenni ettiğini’’ kaydetti.
Ortaöğretim öğrencisiyken yaz aylarında Eminönü’de amcasının ekmek büfesinde çıraklık yaptığını anlatan Şahin, ’’Bu balıkçılar o zaman da Eminönü’de faaliyette bulunurlardı, biz de onlara ekmek verirdik. Dolayısıyla şu anda o işi devam ettirenlerin babalarını tanırdım. 1964-70 yılları arasında o işi yapıyordum. Onların çocukları, hatta o dönemden tanıştığımız kişilerle zaman zaman karşılaşıyoruz’’ dedi.
Bakan Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu balıkçılarla ilgili bir çalışma yaptığını da hatırlatarak, şunları kaydetti:
’’En azından bu işi uzun süredir yapan esnafları tespit ederek, Eminönü’nün o nostaljik havasına uygun olarak onların ticari faaliyetlerini devam ettirmek gibi bir düşünceleri var. Ben de böyle bir şey yapılırsa uygun olacağı temennimi belirttim. Onların bu sorununu biliyorum, ilgililerle görüştüm. Konuyu takip ediyorum.’’
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 18:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?