23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sahte rakıya 15 yıl

Cankurtaran’daki işyerinde sahte rakı sattığı iddia edilen Aydın Düdük hakkında, 5 yıldan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bir ihbar üzerine, Sirkeci Polis Merkezi ekiplerinin 3 Mart 2005 tarihinde Cankurtaran Akbıyık Caddesi’ndeki 24 numaralı "Maviş 2" adlı işyerine baskın düzenlediği anlatıldı. İşyerinde yapılan aramada, faturasız ve irsaliyesiz olarak bir tanesi yarıya kadar içilmiş 7 tane 70 cc’lik "Yeni Rakı" bulunduğu anlatılarak, rakılarla ilgili yapılan analiz raporlarına yer verildi.

Rapora göre, ele geçen rakıların, "Yeni Rakı" benzeri taklit ve sahte rakılar oldukları, insan sağlığını olumsuz yönden etkileyebileceğinin tespit edildiği belirtildi. Raporda ayrıca, "Etiketli şişeler içindeki sıvı materyallerin tortulu, bulanık olması, üretimin sağlıksız koşullarda yapıldığını göstermektedir" denildi.

Hakkında, "Sahte rakı satmak suretiyle umumun sıhhatini tehlikeye düşürmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açılan Aydın Düdük’ün savcılık ifadesinde, 12 tane "Yeni Rakı" bulunan 1 koliyi tanımadığı bir şahıstan 165 YTL’ye aldığını söylediği, "Rakıların üstlerinde de Tekel bandrolü vardı, sahte olduğunu anlamadım. 5 tanesini sattım. Bendekilerden birini de yarısına kadar içtim" dediği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak tutuklanan Düdük’ün yargılanmasına İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Düdük’ün ceza alması halinde, işyeri de 7 günden 6 aya kadar kapatılabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:19:39
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 11:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?