23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Satranç turnuvası, boğaz gezisiyle başladı

Eminönü Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen İstanbul Lisesi 5. Uluslararası Satranç Turnuvası'nın açılışı boğaz turu ile başladı. Eminönü İskelesi'nden kalkan gezi teknesiyle boğaz turuna çıkan öğrencileri Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er ve Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç yalnız bırakmadı.

Açılış Konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç, 83 yaşında olduğunu belirterek, ”61 yıldır satranç oynuyorum ülkemizde satrança ilgi pek fazla değil. Açıkçası satrançı bir spor dalı olarak görmüyoruz. Ben Türkiye Satranç Süper Ligi'ni kurarak santranç sporunu ülkemizde yaygınlaştırmak istiyorum. Gençlerimizinde bu spora ilgi duymalarını bekliyorum” diye konuştu.

Santranç sporuna katkılarından dolayı Federasyon Onursal Başkanına plaket takdim eden Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er de böylesine büyük bir organizasyonun içinde yer aldıkları için Eminönü Belediyesi olarak memnuniyetlerini dile getirdi. Er, 123 yıllık tarihe sahip İstanbul Lisesi’ne, yapacağı tüm çalışmalarda yardımcı olacaklarını söyledi. "Eminönü İstanbul’un kalbidir" diyen Başkan Er, 2Böylesine önemli bir ilçede kültürel. sosyal etkinlikler anlamında üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

5. Uluslarasası Santranç Turnuvası'nda ilk hamleyi Eminönü Belediye Başkanı Av. Nevzat Er ve Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç yaparken, öğrencilerin birbirleriyle yaptıkları maçlar ile de turnuvanın açılışı yapıldı. Satranç Şöleni 11 Nisan 2005 Pazartesi günü yapılacak olan final karşılaşmaları ile sona erecek.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?