22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Seyyar satıcılar açlık grevine gidiyor

Eminönü Belediyesi tarafından tezgahları toplanan seyyar satıcılar, Yeni Cami önünde yaptıkları 51. eylemlerinde açlık grevi yapacaklarını söyledi.

Aralarında İkbal Işık’ın da bulunduğu seyyar satıcılardan oluşan yaklaşık 20 kişilik grup, öğle saatlerinde Yeni Camii arkasında bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde yapılan açıklamada, "Gerekirse bir sonraki eylemimiz açlık grevi olacak. Belediye başkanı bize sahip çıkmak zorunda. Biz işgaliyeli yer istiyoruz, açız" denildi.

Basın açıklamasının ardından Mısır Çarşısı’na yürümek isteyen grubun önünü polis kesti. Bir süre sonra çarşı önünde toplanan grup üyeleri, burada bir oturma eylemi yaptı. Grup üyeleri, ellerinde bulunan Amerikan bayraklarını yaktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:58:52
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 14:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat calim IP: 89.220.8.xxx Tarih : 26.06.2007 12:26:36
helal olsun bende esnafim herkezin ekmeyiyle oynandi pazar yerleri verdiler ama is yapamiyoruz.bazi bakimdanda iyi oldu niye derseniz bazi seyyar saticiklar yuzunden oldu bu olay carsiya cikmayi yasakladilar ama daha carsi satis yaptilar kurunun yaninda yasda yandi yani bi bakimdanda iyi oldu diyebilirim ama zor durumda olanlara destek cikmalarini istiyorum