22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Süleymaniye ilgi bekliyor

EMİNÖNÜ-30 senedir yaşadığı Süleymaniye Mahallesi'nde 8 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Cuma Karadağ, Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymaniye Projesi'ne karşı sergilediği duyarsız davranışından şikayetçi. Karadağ ayrıca Eminönü Belediyesi'nden Malatya'ya erzak gönderildiğini iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın mahallesine her gün kuru fasülye yemek için gelmesine rağmen, bir sokak arkadaki muhtarlık binasına hiç uğramadığını belirten Karadağ, "Süleymaniye Projesi ayrıldığı söylenen 100 trilyon lira'yla ne yapıldığı merak konusu. Ortada hiç şey yok. Sultan Süleyman'ın kemikleri sızlıyor" dedi. Yetkililerin televizyonlardan verdikleri vaatler yüzünden buraların değerleneceğini sanan halkın mülkünü satmadığını belirten Karadağ, bu tür vaatlerin 1985'den verildiğini belirterek, "Süleymaniye'yi kurtaracaklarını söylüyorlar. Süleymaniye'de eskiden valiler, en üst düzeydeki kişiler otururdu. Ali Rıza Demircan Hoca burada mülk aldı. İş yerini buraya taşıdı. Buraların böyle bakımsız kalacağını bilseleri Vefa değil Vefasılar semti derlerdi" şeklinde konuştu.

Süleymaniye bir semboldür
"Nasıl ki Peribacaları Kapadokya'nın simgesi haline gelmişse, Süleymaniye'nin evleri de aynı şekilde İstanbul için bir semboldür. Yetkililer bu kadar duyarsız kalmamalılar" diyen Karadağ, mahalle sınırları içerisinde olan doğum evinin kaldırılmasını da tepkiyle karşılıyor. Mahallesindeki insanların gelir düzeylerinin düşük olduğundan bahseden Karadağ küçük çocukların sokaklarda mendil sattıklarını söylüyor. Milletvekillerinin mahallesindeki okullara telefon açarak istedikleri çocukları yerleştirdiklerini kaydeden Karadağ, bu yüzden diğer çocukların açıkta kalmalarından da şikayetçi.

Kültür Merkezi istiyoruz
Mahallesindeki yanmayan sokak lambalarına karşı TEK'den duyarlılık bekleyen Karadağ ayrıca yetkililerden bir de kültür merkezi istiyor. Yetkililerden umudunu kesdiğini belirten Karadağ, "Süleymaniye'yi kurtaracak halleri yok, biz kendimizi bunlardan kurtaralım" dedi.

Kombisi olana kömür yardımı
Geçen sene yapılan Ramazan etkinlikleri kapsamında yapılan yardımların muhtarlardan habersiz ve yanlış kişilere yapıldığını söyleyen Karadağ, "Seçim zamanı muhtarlara haber verilmeden kömür dağıttılar. Kombisi olan kişilere kömür verildi. Bu kömürü verlereden hesap sorulacak" şeklinde konuştu.

Malatya'ya erzak gönderildi
Eminönü'nde yapılan erzak yardımlarının bir kısmının Sultançiftliği'nde oturan ailelere, bir kısmının ise Malatyaya gönderildiğini belirten Karadağ, Belediye yetkililerinin bunun hesabını vereceklerini belirtti.
MERTCAN
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 01:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?