20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sultanahmet Festivali tarihi müzikal gösteri ile başlıyor

 

Eminönü'nde festival coşkusu

Eminönü Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Sultanahmet Kültür ve Turizm Festivali"nde, İstanbullular tasavvuf müziği ve klasik batı müziğinin ezgilerine doyacak.

İstanbullular’ın ücretsiz izleyebilecekleri festivalin açılışı, 15 Ağustos Pazar günü saat 20.30’da yapılacak. Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in ev sahipliğinde gerçekleşecek festivalin açılış programında Arda Aydoğan’ın genel yönetmenliğinde hazırlanan "Hoşgörü İmparatorluğu" adlı müzikal gösteriyi, şef Orhan Şallıel yönetecek.

Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nın Kültür Bakanlığı Mehter Takımı ve İstanbul’da yaşayan azınlıkların müzik grupları ile birlikte sahne alacağı Hoşgörü İmparatorluğu’nda, Tasavvuf Musikisi Korosu da yer alıyor. İlk defa bir meydanda halka ücretsiz konser verecek Hoşgörü İmparatorluğu’nda 220 müzisyen görev alacak.

Nevzat Er: Tüm İstanbullular'ı bekliyoruz 

Festivalin Sultanahmet’in tarihsel misyonuna uygun olarak hazırlandığını belirten Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, "İstanbullular ve dünyanın dört bir yanından ilçemize gelen turistler, sanatla buluşacaklar" dedi. Tüm İstanbullular'ı 15 gün sürecek festivale davet eden Er, "Önümüzdeki yıllarda çok daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirmeyi planladığımız festivalde ülkemizin en seçkin müzik toplulukları sahne alacak. 'Hoşgörü İmparatorluğu', bütün dinlerin kucaklaştığı, Türk kültür ve medeniyetinin en yoğun ve zarif bir şekilde yaşandığı bir mabet kent olan İstanbul’un, bu birikimini anlatan büyük bir gösteridir" diye konuştu.

Dinletiler

Genel yönetmenliğini Arda Aydoğan’ın yaptığı tarihi müzikal gösteriyi şef Orhan Şallıel yönetecek. Gösteride özel olarak bestelenmiş bir girişin ardından Osmanlı İstanbulu’ndan dini müzikleri, Osmanlı Saray Musikisi, Sefarad Şarkıları, Tasavvuf felsefesinin ritüeli sema gösterisi, ney ve klarnetin büyülü ezgileri ve Klasik Batı Müziği’nin anıtlaşmış örnekleri özel bir kompozisyonla icra edilecek. İstanbul’un kültürel zenginliği, senfoninin coşkusuyla derin bir hoşgörü ortamında sahneye taşınacak.

 

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 13:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?