23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Turistlerin zor anları!

Unkapanı’nda bir bankaya ait nakil aracının gasp edildiği iddiası üzerine harekete geçen polis ekiplerinin yolda durdurduğu taksideki turistler, uçaklarını kaçıracaklarını söyleyip polisleri ikna etmeye çalıştı. Turistler, taksicinin ifadesinin alınmasının ardından başka bir taksiye bindirilerek havaalanına gönderildi.

Unkapanı’ndaki Merkez Bankası önünde bir şahsın, bir bankaya ait nakil aracından gasp yapıp 34 TCC 57 plakalı taksiye bindiği ihbarını alan polis harekete geçti. Şahsın bindiği iddia edilen taksi, Sahil yolu Yedikule Işıklar mevkiindeki tercihli yolda motorize ekipler tarafından durduruldu.

İsmi açıklanmayan taksi sürücüsü, polis tarafından olay yerinde sorguya alınırken, arka koltukta bulunan ve İngiltere’ye gitmek üzere saat 17.00’de uçağa binecekleri öğrenilen 2 İngiliz turist beklemeye başladı.

Turistler Yunus polislerine uçağa geç kalacaklarını söyleyerek bir çözüm bulunmasını istedi. Ancak Yunus ekipleri, olay yerine Asayiş Şube Gasp Büro ekiplerinin geleceğini ve konuyu değerlendireceğini söyledi.

Bu sırada taksi, yolu kapattığı için bulunduğu yerden 10. Yıl Caddesi’ne doğru çekildi ve olay yerinde Gasp Büro ekipleri beklendi. Beklenen ekibin gelmesi ve taksicinin ifadesinin alınmasının ardından İngiliz turistler, yoldan geçen bir taksiye bindirildi.

Turistlerin vakti az olduğu için Yunus ekipleri, Sahil yolundaki trafiği durdurarak turistlerin bindiği taksiye yol açtı. Geri geri gelerek Sahil yoluna giren taksi, havaalanına doğru hareket etti. Gaspçıyı aldığı iddia edilen taksici ise sorgulanmak üzere Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

Öte yandan, gasp edildiği iddia edilen banka nakil aracına tüm aramalara rağmen rastlanmadı. İfadesi alınan taksici, "Evet bir kişiyi aldım Unkapanı’ndan, Gülhane Parkı yakınlarında bıraktım. Bu kişinin kim olduğun bilmiyorum" şeklinde konuştu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 17:36:22
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 17:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?