23
Mayıs
2024
Perşembe
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Üniversitede eylem

İstanbul Üniversitesi (İÜ) önünde toplanan bir grup, bayrağa yönelik saldırının ardından yaşanan olayları protesto etti. Grup, eylem sırasında polisle sohbet eden İÜ Öğretim Üyesi ve Güvenlik Müdürü Prof. Dr. Can Gökdoğan’ı yuhaladı.

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, üniversiteden çıkarak ana kapı önüne geldi. Burada bir basın açıklaması yapan grup, "Nevruz kutlamalarında yaşanan provakosyonun ardından Trabzon’dan Sivas’a, Samsun’dan Sakarya’ya kadar uzanan geniş bir alanda yaşanan faşist saldırılar, bayrağın yakılmasına gösterilen hassasiyet meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Açık bir biçimde ilerici, devrimci, demokrat her türlü kesim tehdit edilerek fiziksel linç girişimleri yaşanıyor" denildi.

Beyazıt Marşı’nı okuyan grubun arasından çıkan bir öğrenci, basın mensuplarının arka tarafında polislerle sohbet eden Prof. Dr. Can Gökdoğan’ı göstererek, "Bu adam okulun güvenlik müdürü. Bizim güvenliğimizi sağlayacağı yerde, bizim aramızda olması gerekirken polislerle birlikte. Kendisi Adli Tıp Kurumu’ndan bir ay uzaklaştırma cezası almış. Hocam orada durmayın, aramıza gelin. Siz bilim adamısınız" diye bağırdı.

Grup bunun üzerine Prof. Dr. Gökdoğan’ı yuhaladı. Öğrenciler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 15:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?