15
Haziran
2024
Cumartesi
EMİNÖNÜ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zabıta çevre yürüyüşçüsünü dövdü, başkan sustu

Eminönü Belediyesi zabıtaları, belediyenin Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği ’sağlıklı çevre ve sağlıklı hayat’ yürüyüşünde Mustafa Alkurt isimli vatandaşı dövdü.

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in de katıldığı, 200 öğrenci ve öğretmenle birlikte Beyazıt Meydanı’ndan Sultanahmet’e doğru yapılan yürüyüş sırasında meydana gelen olayda, “Tramvay yolunu kapatıyorsunuz. Biraz acele edin, hızlı yürüyün.” uyarısı yapan Mustafa Alkurt, görevli zabıtalar tarafından önce tartaklandı, sonra da dayak yedi.

Yüzüne telsizle vurulan Alkurt, çevredeki insanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Dayak olayına seyirci kalan Belediye Başkanı Nevzat Er’i dava edeceğini söyleyen Alkurt, kendisine vuran zabıta görevlisini tespit ederek polise şikayet etti. Olay sırasında devam eden ‘çevreye saygı yürüyüşü’ ise Ayasofya Meydanı’nda sona erdi. Çevreye olan duyarlılığı artırmak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla 6-12 Haziran tarihleri arasında sergi, konser, yürüyüş gibi etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Nevzat Er, zabıtaların adam dövdükleri yürüyüşün ardından insan sağlığını önemsediklerini söyledi.

Eminönü’nün, ticaret, turizm ve kültür merkezi olduğunu dile getiren Er, kuyumcu ve gümüş imalathanelerinin haziran ayı sonuna kadar ilçeden taşınması gerektiğini kaydetti. Kimyasal madde kullanan imalathanelerin çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Er, ayakkabı ve deri atölyelerini de kapatacaklarını, büyük otobüs ve kamyonların da ilçeye girmesini engelleyeceklerini açıkladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 09:01:22
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 11:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?