22
Mayıs
2024
Çarşamba
ESENLER - İSTANBUL

Başakşehir'de oto hırsızlığı operasyonu

Esenler'e bağlı Başakşehir 4. Etap'ta, oto hırsızlarına yönelik operasyon düzenleyen polisler, bir cipe dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına silahla karşılık veren oto hırsızları, bir polis memurunu bacağından vurduktan sonra, plakası alınamayan başka bir otomobille olay yerinden kaçmayı başardı.


Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Masası'na bağlı ekipler, Başakşehir 4. Etap 2.Kısım B 14 Blok önünde pusu kurdu. Ekipler, bir süre sonra yoldan geçmekte olan 34 ZG 7077 plakalı Land Rover marka cipi durdurmak istedi. Cipin durmaması üzerine silahlarını çeken polisler, araca ateş açmaya başladı. Araçtaki zanlıların da polislere silahla karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşandı. Çatışmada, Aydın Köse adlı bir polis memuru sol bacak diz altına aldığı kurşunla yaralandı.


Yaralı polis memuru, arkadaşları tarafından Başakşehir Tıp Merkezi'ne kaldırılırken, cipteki zanlılar, olay yerinin yakınlarındaki plakasız Golf marka bir otomobille kaçmayı başardı. Olay yerinde ve cipte yapılan incelemede 9 mermi kovanı bulundu. Saldırganların terk ettiği cipin lastiklerinin polis tarafından açılan ateş sonucu patladığı, zanlıların bunun üzerine araç değiştirdiği belirlendi.


Operasyonda yaralanan Köse, ilk tedavisinin ardından Vakıf Gureba Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 22:55:54
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?