24
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

Esenler Belediyesi yetimleri güldürdü

Esenler Belediyesi Ramazan Çadırı’ndan dün akşam “Yetimler Gecesi Özel Programı” vardı. “Sırlar Dünyası” programının sunucusu Reha Yeprem ile “Kimse yok mu?” programının sunucusu İkbal Gürpınar’ın da şiirleri ve anlatımlarıyla renk kattıkları gecede, yetim ve öksüz çocuklar, tek tek sahneye alınarak Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve sanatçılar tarafından giydirildi.
YETİMLERİN ABLASI
Gecede kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, ilçede bulunan biçarelere her zaman kol-kanat gerdiklerini belirterek, “Bunların başında da yetim ve öksüzlerimiz geliyor. Onları korumak, onları kollamak her zaman görevimiz” dedi.
“Kimse yok mu?” programıyla fakirleri sevindiren İkbal Gürpınar’ı tüm Esenler’deki yetimlerin ablası ilan eden Mehmet Öcalan, “Bizi kırmayacağına inanıyor ve sizler adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
İkbal Gürpınar da bu teklifi seve seve kabul ettiğini belirterek, “Özürlülük veya yetimlik hiç kimsenin isteyerek elde ettiği bir şey değildir. Hangimizin yarına çıkmaya garantisi var? Hepimiz özürlü olabiliriz, hepimizin çocuğu yetim kalabilir” dedi. Kültürümüzde, örf ve adetlerimizde var olan yardımlaşma hasletinin yaşatılması gerektiğini vurgulayan Gürpınar, “İnanın programı yaparken utanıyorum. Hiç fakir kalmamalı ve böyle programlar yapılmamalı. Eğer yardımlaşmamızı hakkıyla yapabilsek fakir kalmaz” şeklinde konuştu.
İkbal Gürpınar, Pakistan depremi için de vatandaşların yardımcı olmasını özellikle istedi.
100’ER MİLYON
Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde yürütülen çalışma sonunda 200 civarında yetimin sevindirildiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, çocukların başını okşayıp onlarla sohbet ettikçe duygulandı. Bu duygulu atmosferde tekrar mikrofonu ele alan Öcalan, “Şimdi bu yetim ve öksüzlerimizden öğrenci olanlara da, belediyemizden her ay 100’er milyonluk eğitim yardımı yapmaya söz veriyorum” dedi.
Yetim ve öksüz çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken onların büyükleri de, belediyenin bu jesti karşısında son derece memnun olduklarını belirterek, “Biz de bayram öncesi çocuklarımızı nasıl giyindireceğiz diye kara kara düşünüyorduk. Bizleri düşünenlerden Allah razı olsun” diye dua ettiler.


MERTCAN-KENTHABER/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 00:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?