17
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

Esenler Belediyesi’nden eğitim yardımı

Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi yaklaşık bin 500 öğrenciye çeşitli kırtasiye yardımında bulundu. Habipler Nurettin Uzun İlköğretim Okulu’ndaki kırtasiye dağıtım törenine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Mehmet Öcalan, Habipler’deki eski baraka ilkokulu, mevcut okulun yapılışını hatırlattıktan sonra, “Bugün bu okul Esenler’in en gözde okullarından birisidir. Yalnız, uzun yıllar bu okulda müdürlük yapan ve ismini de kendisinden alan Nurettin Uzun’u şükranla anmadan yapamayacağım. Okula evladı gibi baktı, ilgilendi ve size güzel bir eser bıraktı. Siz de bu eseri en güzel şekilde yaşatıyorsunuz” dedi.

Okulda öğretmenler arasında dostluk ve kardeşliğin devam ettiğini dile getiren Öcalan, “Burada sevgi var. Bu sevgiden öğrenciler de nasibini alıyor. Biz bunu okulumuzun ilçe çapında girdiği derecelerden anlıyoruz. Bu başarının bu yıl da devam edeceğine inanıyorum. Sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Okul Müdür Yardımcısı Fatma Akman’ın okulun dış cephesinin boyanmasına olumlu cevap veren Mehmet Öcalan, “Söz, okullar kapandığında yazın iskeleyi kuracağımız ilk okul burasıdır” dedi.

Okul Müdürü Bedri Akman, Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Albayrak ve bir öğrencinin teşekkür konuşmasından sonra kırtasiyeler, önceden tespit edilen öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra Okul Müdürü Bedri Akman ve öğretmenlere birer çiçek takdim eden Mehmet Öcalan, öğretmen ve öğrencilerle de ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okuldaki törene Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sirkeci, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kayalar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Bolcan, Habipler Mahalle Muhtarı Hasan Akay da katıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 14:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?