19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Esenler Belediyesi’nden ilaç toplama kampanyası

Bu kampanya sonucunda toplanan ilaçların, daha sonra yürütülecek sağlık taraması kampanyasında yine vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan kullanmadıkları ilaçları toplama kampanyası başlattı. Ellerinde tarihi geçmemiş ilaç bulunan vatandaşların, Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 0 212 646 32 19 ve 444 00 73/203 nolu telefonlarını aradığı takdirde evlerinden ve işyerlerinden bu ilaçların teslim alınacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Türk toplumunun ilaç satın alma konusunda ivedi davrandığını belirterek, “Ancak maalesef doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanmıyoruz. Doktor (bir hafta kullan) diyor. Biz üç gün sonra kendimizi iyi hissedince ilaç kullanmayı kesiyoruz. Dolaysıyla eczaneden aldığımız ilaçların yarısı evimizde, işyerimizde ecza dolaplarında bekliyor. Değerlendiremeyince de bir süre sonra tutup çöpe atıyoruz” dedi.

Bunu önlemek için böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen Mehmet Öcalan, “Sağlık pahalı bir sektör. İlaçlar pahalı. Bu kampanya ile bir taşla üç kuş vurmuş olacağız. Bir tarafta çöpe gitmeyi bekleyen ilaçlar var, bir tarafta ilaç alacak parası olmadığı için tedavi göremeyen fakir vatandaşlar. Böylece hem evlerimizi atık çöp deposu olmaktan kurtaracağız, hem fakir vatandaşların tedavisine yardımcı olacağız, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Öcalan, bütün vatandaşları ilaç toplama kampanyasına katılmaya davet ettiğini belirterek, “İlaç toplama kampanyası bittikten sonra, bir de sağlık taraması başlatacağız. Bu ilaçları, sağlık taramasında vatandaşların tedavisinde kullanacağız. Herkesi bu hayırlı işe davet ediyorum” diye konuştu.





Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 18:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?