19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Esenler’de ağaç katliamı

Ağaçların kesildiği 19 Eylül sabahı Esenler Akvaryumu’ndaki görevli tarafından fark edildi. Ağaçların kesildiği parkta incelemelerde bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan katliama büyük tepki gösterdi. Ağaçların testere ile kesildiğini ve uzun süre almış olacağını belirten Mehmet Öcalan, çevrede oturan vatandaşların ve esnafın ağaç katliamını görmemesi veya gördüğü halde hiçbir yere bildirmemesinin de en az ağaç katliamı kadar esef verici olduğunu söyledi.

Katliamı yapanların insan olamayacağını belirten Mehmet Öcalan, “Ağaçtan, yeşilden ne istenir anlamak mümkün değil. Hayvan bile ağaca böyle zarar vermez. (Yaş kesen baş keser) diyen bir kültüre mensup insanlar bunu nasıl yapar? Bunu yapanların aklından zoru varsa bir şey diyemiyorum. Eğer aklı başında insanlarsa hem bu dünyada, hem öbür dünyada iki elim, onların iki yakasında olacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, olayla ilgili polis ve zabıtaya da rapor tutturarak yasal işlemlerin başlatılması ve katliamın yapıldığı parkın çevresindeki esnaf ve ikametgah sahiplerine ceza yazılması talimatını verdi.

Olaya şahit olan vatandaşlar da büyük tepki gösterdiler. Ağaçların köklerinden kesildiğini gören vatandaşlar, “Yeşile hasret bizler, belediyenin bu tür ağaçlandırma çalışmalarını takdirle karşılarken böyle bir olayı anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu katliamı yapanların Allah kollarını koparsın” diye beddua ettiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 16:08:10
Güncelleme :7 Şubat 2005 Pazartesi 22:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?