18
Mayıs
2024
Cumartesi
ESENLER - İSTANBUL

Esenler’de eğitim atağı

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Esenler – Turgut Reis Mahallesi’ndeki Esenler Çok Programlı Lisesi’nin açılışını yaptıktan sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ı makamında ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Sabahattin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Erdem ile birlikte belediyeye gelen Balıbey, Esenler’deki eğitim yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz yıllarda Esenler’de eğitim probleminin hat safhada olduğunu hatırlatarak, “Bunun başında derslik sıkıntısı geliyordu. Yaptığımız yatırımlarla bunu büyük ölçüde çözdük. Ancak, Esenler nüfusu hızla artan ilçelerden birisi. Bu sebeple her yıl yeni yeni okullar yapılması gerekiyor. Üstelik Esenler okul arsası bakımından da en problemli ilçelerden birisi. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu konuda bize çok yardımcı oldu, sürekli okul arsası üretti. Kendisinin Belediye Başkanlığı döneminde Esenler’e 17 okul yaptık. Yeni okul projelerimiz de var. Yeni yapılacak okullarla Esenler’deki sınıf mevcutlarını da normale çekeceğiz” dedi.


Turgut Reis’teki İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine 30 derslikli ilköğretim okulu yapılması, Ayvalıdere İlköğretim Okulu’nun yenilenmesi, Engin Can Güre İlköğretim Okulu’nun bitişiğine 16 derslikli ek bina inşaatı, Ninehatun Mahallesi’nde 40’ar derslikli iki ilköğretim okulunun yapılmasının Esenler’e yapılacak yeni eğitim yatırımlarından bazıları olduğunu söyleyen Ömer Balıbey, “Ayrıca Engin Can Güre İlköğretim Okulu’nun yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Rehberlik Merkezi’nin de içinde bulunduğu bir eğitim sitesi yapılacak” diye konuştu.


Son LGS’de Esenler’in büyük başarı gösterdiğini kaydeden Ömer Balıbey, “Bu yüzden Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Esenler’de bir çok okulun belediye tarafından boyandığını gördüm. Beni son derece memnun etti. Her zaman eğitimin yanında olan Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Yeni açılan Esenler Çok Programlı Lise hakkında da bilgi veren Balıbey, “Hemen Tekstilkent’in yanında olan 40 derslikli b okul ilçede büyük bir boşluğu dolduracak. Burası tam bir eğitim kampusu oldu. Lisenin bünyesinde Çocuk Gelişim Bölümü, Hazır Giyim, Tekstil, Bilgisayar bölümleri ve klasik lise hizmete girdi. Süper Lise ise önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da, Esenler’de eğitimi birinci derecede öncelikli meseleler arasında tuttuklarını belirterek, “Yapılan çalışmalarla sevindirici mesafeler kat ettik. Ancak daha yeterli değil. Ben kendi adıma eğitim adına çalışmalarımı sürdürüyorum. Daha önce İl Milli Eğitim Müdürümüze verdiğim sözleri tuttum. İbrahim Turhan Lisesi’nin duvarını yapacağımı söylemiştim. Burası tamamlandı. Yine uçucu madde kullananların uğrak yeri haline gelen iki okulumuzun çevresindeki atıl alanlarda gerekli düzenlemeler yapıldı. Okullarımızın boyası, bahçelerinin asfaltlanması, çöplerinin düzenli toplanması zaten periyodik hizmetlerimiz. İl Milli Eğitim Müdürümüzden Esenler’e olan ilgisinin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?