19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Esenler'de mazgallar temizlendi baskınlar azaldı

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan sel baskınlarının yaralarını sarmaya çalışan Esenler Belediyesi yeni yağışlara karşı sürekli hazırlık içinde. Esenler’deki sel baskının en büyük sebebinin, ilçenin 6-7 mahallesinin içinden geçen Çinçin Deresi’nin altyapısının yeterli olmayışını gösteren Esenler Belediye Başkan Yardımcısı T. Uğur Tayfur, “Bu dere Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ıslah ediliyor. Çalışmalar Güngören sınırları içerisinde tamamlandı, Esenler bölgesinde devam ediyor. Tahminimize göre bir yıl içinde bitecek ve böylece bu dereden kaynaklanan su baskınları da ortadan kalkacak” dedi.

Bu derenin dışında Esenler’de ve diğer ilçelerde yaşanan sel baskınlarının başka sebeplerinin de bulunduğuna dikkati çeken Tayfur, “Bunlardan birisi de çatılardan inen yağmursuyu borularının kanallara bağlanmasıdır. Böylece kanallar tıkanıyor, tuvaletlerden sular geri tepiyor. Halbuki borular, kanallardan ayrılsa da sular sokaktaki yağmursuyu kanallarına ulaşsa bu problem olmayacak” diye konuştu. Bunun dışında mazgalların çamurla tıkanmasından dolayı da su baskınlarının yaşanabildiğini belirten T. Uğur Tayfur, “İşte bu belediyenin işi. Bunların temizlenmesi gerekiyor. İlçemizde yaklaşık 5 bin mazgal var. Bir tıkanlık yaşanmaması için biz sürekli bunları temizliyoruz” dedi.

Yapılan bu mazgal temizle çalışmasının semeresini gördüklerini belirten Tayfur, “Son yağan yağmurda da sel baskınları oldu. Ancak bunlar küçük çaplı baskınlardı. Eğer mazgallar tıkalı olsaydı yine ciddi hasarlar meydana gelebilirdi. Su baskınlarına sebep olabilecek her etkeni ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 15:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?