27
Mayıs
2024
Pazertesi
ESENLER - İSTANBUL

Esenler'e kimlik kazandıracağız

Esenler'de ihtiyaç duyulan dönüşüm ve değişim için hummalı bir çalışma yürüten Belediye Başkanı Teyfik Göksu, ilçenin öncelikli problemini tespit edip onların üzerine yoğunlaşıyor. Aidiyet duygusunun yetersizliğine dikkat çeken Başkan Göksu, ilçede yeşil alanların sayısını artıracaklarını söyledi.

Esenler'in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Teyfik Göksu, ilçeye kimlik kazandırmanın peşinde olduklarını ve projelerini de bu kapsamda hazırladıklarını söyledi. 29 Mart seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kazanan Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, Esenler'de ihtiyaç duyulan dönüşüm ve değişim için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Esenler'i Zaman'a değerlendiren Başkan, ilçelerindeki en önemli dönüşümün de sosyal alanda yaşanacağı müjdesini veriyor. Yola çıkarken birçok araştırma yaptıklarını belirten Göksu, "Esenler'in öncelikli sorunu sosyal dönüşüm sorunudur. Avrupa yakasının merkezinde Esenler var. Böylesine nüfus yoğunluğu olan bir bölgede öncelikle sosyal dönüşüm yapmanız gerekir. Sosyal dönüşüme olanak sağlayacak projeler üretiyoruz. Her gün kapı kapı dolaşıp, nerede aç, yoksul, kimsesiz olduğunu bizzat görüyorum. Sıkıntı varsa ve nereden çözülecekse o makamlara intikal ettiriyorum. Böylece sosyal dönüşümü başlatmış oluyoruz." diyor.

İlçelerinde kültürel dönüşümün de üstünde duracaklarını dile getiren Göksu, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği için 100 bin kişi ile dev bir proje hazırlığı içinde olduklarını müjdeliyor.

Esenler'in İstanbul'un merkezi olmasına rağmen şehirden çok uzak kaldığından şikâyet eden Göksu, "Havaalanına giden yol buradan geçiyor. Avrupa'dan Tarihi Yarımada'ya gidecek bir kişi Esenler'den geçmek zorunda. Bu kadar önemli bir konumda olan Esenler, İstanbul'dan uzak kalmış. İstanbul'la, İstanbullunun kültürüyle buluşması lazım." diye konuşuyor.

 

Hüseyin Keleş - Zaman
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?