27
Mayıs
2024
Pazertesi
ESENLER - İSTANBUL

Esenler'in çehresi değişecek

Paris Sorbonne Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü'nden 16 yüksek lisans öğrencisi, bir ay çalışarak Esenler'in çehresini değiştirecek 4 dev proje hazırladı.

Öğrencilerin hazırladığı Kent Ormanı, Cumhuriyet Meydanı, Tuna Vadisi ve Terminal Park'tan oluşan projeler, hayata geçirildiğinde Esenler daha modern bir görünüme kavuşacak.

Sorbonne Üniversitesi öğrencileri, Esenler için hazırladıkları 4 vizyon projesini Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu'ya sundu. Göksu, projelerin 3 boyutlu hale geldikten sonra bir kez daha değerlendirileceğini söyledi. Yaklaşık bir aydır Prof. Dr. Murat Erginöz ve Prof. Dr. Stefan Bailly başkanlığında, Esenler için 4 önemli proje üzerinde çalışan Sorbonne Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü'nden 16 yüksek lisans öğrencisi, çalışmalarını tamamladı. Fransız öğrenciler, Esenler Kent Ormanı, Esenler Cumhuriyet Meydanı, Tuna Vadisi ve Terminal Park'tan oluşan projelerini, Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerine sundular. Başkan Göksu, "Arkadaşlarımız, bu projeleri 3 boyutlu hale getirip 15 Haziran'da üniversitelerinde hocalarından oluşan bir jüriye sunacaklar. Yani bu köklü üniversitede, jürinin masasında Esenler olacak, Esenler değerlendirilecek. Kısacası, Esenler küresel bir vizyonda tartışılacak." diye konuştu. Göksu, beğenilen projeleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uygulamaya koyacaklarını belirtti.

İstanbul'un ilginç bir şehir olduğunu söyleyen Fransız öğrencilerden Bordeav Heleme, Esenler'in şehir merkezinden daha farklı bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Heleme, "İstanbul'da olmaktan çok mutluyum. 1 aydır burada çok güzel günler geçirdik." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 21:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?