17
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

Fayansların içine uyuşturucu yerleştirdiler

İstanbul’da Esenler ve Büyükçekmece’de düzenlenen iki ayrı narkotik operasyonunda toplam 163 kilo eroin maddesi ele geçirilirken, olaylarla ilgili 8 kişi yakalandı.

Esenler’de düzenlenen "(K) Şen Gelin" operasyonunda, ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin içleri oyulmuş fayansların içine yerleştirildiği açıklandı. 8 zanlı, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, Van Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye’nin Doğu sınırından ülkeye sokulan uyuşturucu maddelerini İstanbul’da depolayarak Avrupa ülkelerine sevk etmek isteyen bir şebeke çökertildi.

İstanbul’da ilk narkotik operasyonu Esenler’de düzenlendi. 19 Kasım 2004 tarihinde gerçekleştirilen "Şen Gelin" operasyonunda, Şehriban ve Ömer Batur çiftinin evine baskın düzenlendi. Polislerin baskınında, 133 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili mal sahibi olduğu öne sürülen Sadrettin Şen, Van’da yakalanarak İstanbul’a getirildi. Ardından aynı şebeke içinde takip altında tutulan ve nakliyecilik yaptığı tespit edilen Ömer Şen ile uyuşturucu maddelerini evlerinde zulalanmış Şehriban ve Ömer Batur çiftinin de aralarında bulunduğu 2’si kadın toplam 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İran üzerinden elde edilen eroin maddesinin, içi oyulan fayans aralarına yerleştirilerek Makedonya ve Arnavutluk yoluyla çeşitli Avrupa ülkelerine gönderilmek istendiği kaydedildi. Narkotik polisi, takibe aldığı uyuşturucu tacirlerinden Sadrettin Şen’in Van’da yapılan teknik takibinde, Şen Ailesi’nin başka bir aşiretten kız isteme girişiminde yer aldığı ve bu nedenle gerçekleştirilen operasyona "(K) Şen Gelin" adı verildiği açıklandı.

Yakalanan 7 kişinin ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ip sarma makinesi, koli bantları, alüminyum folyo, 1 adet kurusıkı tabanca ve kullanım için ayrılmış 1 gram esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin, uyuşturucu sevk edilmeden önce gizlemek için kullanıldığı belirtildi.

İstanbul’da ikinci narkotik operasyonu, Ümraniye’de düzenlendi. 13 Kasım 2004 tarihinde Çamlıca gişelerinde bir TIR’a yönelik düzenlenen operasyonda, TIR’ın dorsesinin gizli bölmelerine zulalanmış 30 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişinin yakalandığı 4 kişinin de arandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 8 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 17:41:53
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?