26
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Filistin için harekete geçildi

Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve Esenler Kızılay Şubesi ortaklaşa Filistin’e yardım kampanyası başlattı.

Kampanya için Esenler Cumhuriyet (Dörtyol) Meydanı’na bir yardım çadırı kuruldu. “Sabret Filistin geliyoruz” sloganıyla yürütülen kampanya, düzenlenen bir törenle başladı.

Kampanyanın başlatılması münasebetiyle yardım çadırında düzenlenen törende konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, “İçimizin nasıl yandığını söylemeye hacet yok” diye konuştu.

 Filistin’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını hatırlatan Madenoğlu, “Anneler, babalar, yaşlılar, gençler, bebeler ölüyor. Esefle kaydetmek gerekir ki, bu soykırımını birkaç ülke dışında dünya seyrediyor. O birkaç ülkeden birisi olan Türkiye bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu vahşete seyirci kalmadı. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgililer bu kanın durması için gayret gösteriyor” dedi.

Gazze’de kan ve gözyaşı içinde ateş altında olan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Başbakanlığın ilgili kuruluşları nezdinde bir yardım kampanyası başlattığının altını çizen Madenoğlu, “İşte bugün biz de Esenler’de böyle bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya çok manidardır. Kampanyanın başlatılmasına önayak olan başta Belediye Başkanımız Mehmet Öcalan, Kızılay Esenler Şubesi Başkanı Kenan Genç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türk milletinin tarih boyunca her zaman mağdur ve mazlumun yanında olduğunu, bu nu da tüm dünyanın bildiğini kaydeden Nazım Madenoğlu, “Bu özelliğimizle ne kadar sevinsek azdır. Dün dünyanın başka yerlerinde, başkalarına uzattığımız yadım elimizi bugün Filistinli kardeşlerimize uzatıyoruz. Öyle inanıyorum ki, Esenler halkı bu kampanyaya büyük ilgi gösterecektir. Bol bol aktarımlar olacaktır. İnsanlık adına, gönlünüzden ne kopuyorsa onu verin. Orada sadece bombalar, savaş, teknoloji değil, soğuk da ölüm kusuyor. Yiyecek ve giyecekten, battaniyeye, ilaca kadar her türlü yardımlarınızı bekliyoruz. Bu kampanyanın amacına ulaşacağına inanıyor ve herkesi imkanları ölçüsünde katkıda bulunmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 16:02:03
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 13:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?