22
Mayıs
2024
Çarşamba
ESENLER - İSTANBUL

Hırsızlar caminin paralarını çaldı

İstanbul’da, sınır tanımayan hırsızların bu seferki hedefi bir cami oldu. Caminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla cemaat tarafından toplanan paraları ve bazı elektronik eşyaları çalan hırsızlar, kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre, dün sabah saat 10.00 sularında Esenler Turgut Reis Camii’ne gelen müezzin Yılmaz Çetin, kapının açık olduğunu fark etti. Kapıya yönelen ve kilidin kırılmış olduğunu gören Çetin, hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis, camide yaptığı incelemede imam odasının da kapı kilidinin kırık olduğunu belirledi. Odada yapılan incelemede, cemaatten toplanan yardım parası olan 350 YTL’nin hırsızlar tarafından çalındığı tespit edildi.

Cami içerisindeki incelemelerini tamamlayan polis, kaçan hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Öğle namazı için Turgut Reis Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazında toplanan yardım paralarının camiye giren hırsızlar tarafından çalındığını öğrenince şaşkına döndü. Cemaat, “Hırsızların evimize girmesine alışmıştık. Ancak camiye gireceklerini hiç düşünmezdik.” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 09:14:54
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 12:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?