17
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

İstanbul-Esenler: İtfaiye yetişmese cayır cayır yanacaklardı

Esenler’de 5 katlı bir apartmanın 3. katında yangın çıktı. İçeride mahsur kalan apartman sakinleri, itfaiyenin merdiveniyle tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Esenler Nenehatun Mahallesi 47. Sokak 6 numarada bulunan 5 katlı bir apartmanın 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin bir anda tüm daireyi sarması üzerine, eşi iş yerinde olan Neslihan Aras, 2 çocuğunu yanına alarak dışarıya güçlükle çıkabildi. Paniğe kapılan apartman sakinlerinin bir kısmı ile üst katlarda oturanlar balkonlarda mahsur kaldı.

Yakınlarının mahsur kaldığını gören vatandaşlar ise gözyaşları içerisinde yardımın gelmesini bekledi. İtfaiyenin olay yerine gelmesi beklenirken, yangına ilk müdahale inşaatlara su taşıyan bir tankerle yapıldı. Bayrampaşa ve Zeytinburnu itfaiyesinin olay yerine gelmesiyle yangın söndürme çalışmaları başladı. Binada mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye merdiveniyle teker teker tahliye edildi. Yangında mahsur kalan 1’i yaşlı kadın, 3 kişi itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu söndürülürken, dumandan etkilenen bina sakinlerine ilk müdahaleleri, olay yerinde bekleyen ambulansta yapıldı.
Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı yangında, maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 18:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?