19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

İstanbul-Esenler: Küçük Başkan'ın ilk emri okulu ile ilgili oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Esenler Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ilköğretim okulu 7’nci sınıf öğrencisi Selim Günden’in ilk icraatı, Temizlik İşleri Müdürü’ne okulunun çöp konteynırlarını değiştirmesi emri oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Esenler Aksoy İlköğretim Okulu Müdürü Alaaddin Şan, okul öğretmeni Hasan Yazıcı ve 5 öğrenciden oluşan bir heyet, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ı makamında ziyaret etti. Mehmet Öcalan’a çiçek verip görevinde başarılar dileyen öğrencilerden Selim Günden daha sonra Başkanlık makamına oturdu. Başkan Mehmet Öcalan da ziyaretçi koltuğuna oturup yeni Esenler Belediye Başkanı Selim Günden’e ilçeye ne gibi hizmetler düşündüğünü sordu. Bunun üzerine öğrenci Belediye Başkanı Selim Günden önce okulu ile ilgili problemleri çözeceğini söyledi. Okulu Aksoy İlköğretim Okulu’nun duvarlarını yükselteceğini belirten Günden, arkasından da çöp konteynırlarının eskidiğini belirtti ve masasındaki telsizi alarak hemen Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’i anons etti. “Emirlerinizi dinliyorum Sayın Başkanım” diyerek cevap veren Mustafa Özdemir’e, “Aksoy İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki çöp konteynırları eskimiş. Bunları hemen değiştirin” emrini verdi. Mustafa Özdemir’in “Emir anlaşıldı, hemen yerine getirilecek Sayın Başkanım” demesi üzerine Selim Günden, “Teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Selim Günden daha sonra ilçede en büyük sıkıntının yeşil alan ve çocuk parklarının eksikliği olduğunu belirterek, “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Mahallelerimizde müsait her alan yeşillendirilecek ve çocuk parkları yapılacak. Dikilen ağaçlara ve yapılan çocuk parklarına da Esenler halkının sahip çıkmasını, onları korumalarını istiyoruz” dedi.

Bu kısa süreli görev değişikliğinin arkasından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Biz bu koltuğu kolay elde etmiyoruz. Fazla oturunca belki seni kaldıramam” diye espri yaparak Selim Günden’i koltuktan kaldırarak kendisi oturdu ve ziyarete gelen diğer öğrenciler Enes Kılınç, Yalçın Gül, Gamze Şahin, Hilal Altun ve öğretmenleri ile bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Öcalan daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

ESENLER BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 15:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?