18
Mayıs
2024
Cumartesi
ESENLER - İSTANBUL

Kucaklarındaki torunlarıyla evlendiler

Çeşitli sebepler yüzünden resmi nikahlarını kıyamayan 200 çift, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikâhta mutluluklarını resmileştirdi. Nikah masasına kimi çiftin torunuyla, kimisinin çocuklarıyla oturması ve bu şekilde nikah defterine imza atmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Esenler Belediyesi evlenip çocuk sahibi oldukları halde resmi nikâhsız yaşayan 200 çift için toplu nikâh töreni düzenledi. Kemer Mahallesi’ndeki Esenler Stadyumu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı nikâh töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, sünnet gibi, askerlik gibi, mezuniyet gibi insanların hayatında evliliklerinin de önemli bir yeri olduğunu ancak, ülkemizde kız kaçırma, maddi imkansızlık başta olmak üzere resmi nikâhsız yaşayan çok sayıda ailenin bulunduğunun altını çizdi.

Bu durumun hem aile, hem çocuk hem de resmi kurumlar için sıkıntı oluşturduğunu söyleyen Öcalan, “Anadolu’dan büyük oranda göç alan Esenler’de de nikâhsız yaşayan çiftlerin sayısı fazlaydı. Evlenmiş çocuk sahibi olmuş çok sayıda bayanımızın, fırsatını buldukça mahcup mahcup (Başkanım bizim resmi nikahımız yok) yakınmalarına şahit olmuşumdur. Sosyal bir problem olarak önümüzde duran bu konuya duyarsız kalmamız mümkün değildi…Biz de bu probleme bir çözüm olması için ‘mutluluklarını perçinledik’ sloganıyla 200 çiftin resmi nikâhını kıyıyoruz.’’ dedi. Öcalan, evlendirme kampanyalarının Esenler’de nikâhsız çift kalmayana kadar devam edileceğini ifade etti.

Törene nikâh şahidi olarak katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce ise aile kurumunun milletlerin, devletlerin çekirdeğini oluşturduğunu, milletlerin ayakta kalmasında kutsal aile kurumunun rolünün büyük olduğunu söyledi. “Yaşadığımız onca saldırılara rağmen bu millet ayakta duruyorsa bunu sağlam gelenek, görenek ve aile kurumumuza borçluyuz” diyen Güllüce, “Esenler’de böyle toplu nikâhların kıyıldığı günü mübarek ilan ediyorum. Böyle önemli bir konuya, sosyal bir yaraya parmak bastığı için Belediye Başkanımız Mehmet Öcalan’ı tebrik ediyorum. İnşallah bu ailelerimiz çocuklarıyla, torunlarıyla mutlu bir ömür geçirirler” dedi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/istanbul
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 06:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?