24
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

Lambalara da çiçek ektiler!

Belediye, Yeşil Esenler’e doğru bir adım daha attı. En küçük alanları dahi yeşillendirerek halkın hizmetine sunan Esenler Belediyesi, çevre güzelliğine de ayrı bir önem veriyor. Bir taraftan çevre yollarına parelel binaların dış cephelerini boyayan, ilçedeki tüm trafoları villa görüntüsünde düzenleyen Esenler Belediyesi İstanbul’da ilk defa bir güzelliğe daha imza attı.

Esenler’deki tüm cadde ve sokak ağaçlandırmalarını tamamlayan Esenler Belediyesi ilçenin en işlek caddesi olan Atışalanı Caddesi’nde bulunan aydınlatma direklerine modüler çiçeklik uygulaması yaptı. Aydınlatma direklerine 450 adet küp çiçeklik monte eden Esenler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çiçekliklerin içine de sakız sardunyalarla ekti. Direklerden sarkan ve demirleri kamufle eden rengarenk çiçekler caddeye güzel bir görüntü verdi.

Uygulamanın İstanbul’da ilçe belediyeleri arasında ilk olduğunu altını çizen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Bu modüler çiçeklikler, özel oluşturulan damla sulama sistemi ile günde üç defa otomatik olarak sulanıyor. Böylece çiçekler canlılıklarını sürekli muhafaza ediyor. Caddeyi nazlı birer gelin gibi süsleyen sardunyalar insanlarımızın hem gözünü, hem de gönlünü dinlendiriyor” dedi.

Belediye hizmet binasının önüne de 8 adet, 7 katlı çiçeklik konduğunu kaydeden Öcalan, “Ayrıca Cumhuriyet Meydanı’ndaki park alanına konulan 2 adet askılı çiçeklik meydanı güzelleştirdik. İmkansızlıklardan imkan çıkararak halkımıza yaz aylarının güzelliklerini sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 11:00:58
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?