19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Mahir Kaynak: 'Türkiye kör, AB topal'

Esenler Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde çadırda bir konuşma yapan Prof. Dr. Mahir Kaynak, “Türkiye kör, AB topal. İkimiz ancak bir adam ederiz” dedi.

“Türkiye AB yolunda” başlıklı konferansına başlarken seyircilere, “AB ekonomik bir topluluk mudur?” diye sordu. Soruyu yine kendisi cevaplandıran Kaynak, “Hayır AB ekonomik bir topluluk değil” dedi. “Peki AB bizi niye istiyor? Sizi medenileştirelim, modern bir ülke olun mu diyorlar?” diye soran Kaynak bu soruyu da,“Bu da değil. Çünkü başka ülkeler de var. Norveç var, İsviçre var. Onları niye çağırmıyorlar. AB bir siyasi birliktir” diye cevap verdi.

Eskiden dünyada biri Rusya, diğeri de ABD olmak üzere iki süper güç olduğunu hatırlatan Mahir Kaynak, “Avrupa bu iki süper gücün arasında eziliyordu. Bu iki güç Avrupa ülkelerini kontrol altında tutuyordu. Avrupa ülkeleri (Bizim efendilerden çektiğimiz yeter) diyerek bir güç birliği yoluna gittiler. İşte AB budur” dedi.

ABD dışındaki ülkelerin her sene ABD’ye haraç ödediğini iddia eden Mahir Kaynak, “ABD’de her vatandaşa diğer ülkelerden 2 bin dolar yardım gider. Mesela Almanya’dan gider. Nasıl gider? Almanya Mercedes’i yapar ABD’ye satar. Satar ama parasını alamaz. ABD (yaz tahtaya al haftaya der) ama ödemez. ABD’nin Almanya’ya 7 trilyon dolar borcu var. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu Türkiye’nin 40 senelik geliri demek” diye konuştu.

ABD İZİN VERİR Mİ?
ABD’nin kontrolünden çıkmak isteyen ülkelerin oluşturduğu bu siyasi birliğe Türkiye’nin de girmeye çalıştığını ifade eden Mahir Kaynak, “Peki buna ABD müsaade eder mi? Hayır etmez. Elbette çıkıp ABD (Ben sizin AB’ye girmenize karşıyım) demez, diyemez. Çünkü Türk toplumu AB’yi Cennet gibi görüyor. Zaten AB ülkeleri de (Biz sizi alırız) diyemiyorlar. (15 sene geçsin ondan sonra) diyorlar. Bu şu demektir. Biz bir kere ayakta kalabilelim ondan sonra sizi alalım. Türkiye’nin sevdası, 1963’den beri devam eden bir süreç. Ben Türkiye’nin AB’ye girebileceğine hiçbir zaman inanmadım, bugün de inanmıyorum” şeklinde konuştu.

BİZ KÖR, ONLAR TOPAL
Türkiye’nin çok önemli askeri bir güç olduğunu altını çizen Mahir Kaynak daha sonra özetle şunları söyledi: “Bizim kimin yanında yer alırsak o bir adım öne geçecek. Türkiye hangi tarafa geçerse onu ihya edecek. Avrupa’nın askeri gücü yok. Türkiye AB’ye girdiği zaman ordu, asker problemi kalmayacak. Türkiye’nin askeri vardır ama, bütün modern silahlarını dışarıdan alır Türkiye. Elbette bunları dövizle alır. Peki döviz gelirimiz nerelerden? Tekstil ve turizm. Peki bir savaş sırasında bu sektörlerden gelirimiz olur mu? Hayır. Bizim ekonomimiz barış ekonomisidir.Bu sebeple biz kör bir insan gibiyiz. Bir işe yaramayız. AB de topal. AB bizim sırtımıza binerse bir sağlam adam edeceğiz. Ancak, topal 3 tane, kör bir tane. Bu bakımdan bizim şansımız var. Kim Türkiye’nin sırtına binerse o bir adam edecek”.
TÜRKİYE İYİYE GİDİYOR

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı T. Uğur Tayfur ve bazı meclis üyelerinin de izlediği konferansın ardından kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, işsizlik gibi bazı olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin çok iyi bir yola girdiğini anlattı. 36 ilde yürürlüğe giren Teşvik Yasası ile birer birer fabrikaların açıldığını, 10’ar 10’ar, 100’er 100’er de fabrika temellerinin atıldığını hatırlatan Kaçır, “İnşallah bu yatırımlar böyle devam ettiği sürece işsizlik meselesi de çözülecek. Teşvik Yasası’ndan istifade edecek il sayısını artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Türkiye iyiye gidiyor. Bundan hiç endişeniz olmasın. Komşu ülkelere yaptığımız ihracat yüzde 40 arttı. Bu bile Türkiye’nin iyiye gittiğinin işaretidir” şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?