15
Haziran
2024
Cumartesi
ESENLER - İSTANBUL

Noter tasdikli dünyanın en akıllı insanı

Esenler Belediyesi ile Sis Yayıncılık’ın ortaklaşa düzenlediği ve okuma bilincinin aşılanmasının hedeflendiği Kitap Fuarı’na ilgi devam ediyor. Dünyanın en akıllı insanı olduğunu notere tasdik ettiren Erdal Demirkıran, fuarda okuyucusuyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda eski belediye binasının olduğu alanda kurulan Kitap Fuarı Esenlerli kitap severler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Kitap fuarında zaman zaman sevdikleri yazarların imza günlerine de katılan okurların, Kitap Fuarı’na ilgisi gün geçtikçe artıyor.

‘Kitap yaşamaktır’ sloganıyla başlatılan projeye zaman zaman ünlü yazarlar imza günleri düzenleyerek destek veriyorlar. İşte bu yazarların birisi de ilk kitabına "Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım" ismini koyan ve ardından da notere giderek kendisini "Dünyanın en akıllı insanı" olarak onaylatan Erdal Demirkıran’dı. “Adam Dediğin Benim Gibi Olur”, “Dünyanın En Akıllı İnsanından Masallar” gibi çok sayıda kitabın yazarı Erdal Demirkıran “Esenler’in merkezi noktasında böyle bir kitap fuarı görmek benim için gurur verici” dedi. Ülkemizin bunun gibi projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Demirkıran, “Ülkemiz insanına maalesef ki kitap okuma alışkanlığı kazandırılmamış. Bunda hepimizin suçu var. Benim amacım ülkemizdeki kitap okuma oranına katkıda bulunmak. İşte bu yüzden bu gibi kitap fuarlarına sık sık katılarak insanlara kitap okumayı sevdirmeye çalışıyorum. Ancak burada şunu da belirtmeden geçmeyeceğim bu ve bunun gibi projelere destek vererek bugün burada bulunmamıza imkan sağlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ı gönülden kutluyorum”dedi.

Okurlarından, “Neden (dünyanın en akıllı insanı benim) gibi iddialı sözler kullanıyorsunuz?” sorusu alan Demirkıran, “Ben (Dünyanın En Akıllı İnsanıyım) dediğimde sizin gibi dostlarım bana: (Madem bu kadar akıllısın neden sen de Edison gibi, Einstein gibi, Newton gibi... bir şeyler icat etmiyorsun?) diyorlar. Ben de onları haklı buluyorum. Ama galiba biraz yanlış anlamış olacağım ki, ben ampul icat etmek yerine Edison icat etmeye karar verdim. Bugünlerde ‘Kashna’ adını verdiğim kendi öğretimle dahi yetiştiriyorum, Edison yetiştiriyorum, Einstein yetiştiriyorum, Newton yetiştiriyorum” diye cevap verdi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/istanbul
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 06:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALPASLAN ARSLAN IP: 78.162.150.xxx Tarih : 24.02.2008 10:50:44

Neden türkiyedeki süper zeki insanlar avrupaya kaçıyor.aslında her konuda söylenecek çok söz var.Ama nedendir bilmiyorum günümüz insanlarına doğruyu bile anlattığınız zaman uygulamamakta inatçılık ediyorlar.Herkez doğrunun ne olduğunu biliyor ama uygulama yok.evet Erdal DEMİRKIRAN dünyanın en akıllı insanı olabilir.ama unutmayalım ki şimdilik.hoşçakalın.