24
Mayıs
2024
Cuma
ESENLER - İSTANBUL

Öcalan’dan mutluluk örneği

Esenler Belediyesi bir mutluluğa daha imza attı. Tekerlekli sandalyeye mahkum Murat Yurtören’i ameliyat ettiren belediye, daha sonra evlendirip mutlu bir yuva sahibi olmasına vesile oldu.

Yaklaşık 10 yıl önce geçirdiği bir kaza sonu yürüyemez hale gelen ve dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Murat Yurtören tekerlekli sandalye ile belediyeye geldi. Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’dan yardım istedi ve tekerlekli sandalyesinin yenilenmesini talep etti. Bu isteği yerine getirilen Murat’ın tedavi olup olamayacağı araştırıldı. Yapılan araştırma sonunda tedavi imkanı olduğu ve Murat’ın değnekle yürüme imkanına kavuşabileceği ortaya çıktı. Bunun üzerine Murat’ın her türlü masrafı belediyemiz tarafından karşılanarak ameliyat edildi. Ve Murat tekerlekli sandalyeye mahkum olmaktan kurtuldu.

Evleneceği zaman Murat’a yardımcı olacağı sözünü veren Öcalan bu sözünü de yerine getirdi. Murat Yurtören’in ev eşyalarını alan belediye, düğününü de Nenehatun Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Murat’ın nikahını Öcalan kıyarken nikah şahitliğini de Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sirkeci yaptı.

Öcalan, “Allah hepimizi engelli yapabilir. Engellilik bir suç değildir, bir kaderdir. Alın yazımızda varsa hepimizin başına gelebilir. Ancak, bu kadere boyun eğmek, sabretmek de bizim görevimiz. Ben engelliyim diye bir kenara çekilmek doğru değil. Yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmeden hayatımızı sürdüreceğiz. Ben Murat’ta bunu gördüm, inşallah böyle de gidecek” şeklinde konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 10:00:59
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 12:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?