26
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Ölümüne piknik!

Havaların ısınmasıyla birlikte otoyol kenarları adeta piknik alanlarına döndü.

TEM Otoyol'undaki yol kenarları, kavşaklar ve yeşil alanlar vatandaşların piknik ve mesire alanlarına döndü.

Yasak ve tehlikeli olmasına karşın vatandaşlar Esenler Hal Yolu ile TEM otoyolundaki bağlantı noktalarında görevlilerin uyarılarına rağmen aileleriyle birlikte piknik yapıyor. Otoyol üzerinde park yasağı olmasına rağmen araçlarını da park eden vatandaşlar, aynı zamanda güvenlik şeridini ihlal edip trafiğinde olumuz yönde etkilenmesine neden oluyor. Ağaç altlarında mangal yakan vatandaşların ayrıca yandaki getirdikleri toplarla futbol oynaması da başka bir tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Yola fırlayan toplar yüzünden hem yayalar hem de araçlar tehlikeli anlar yaşarken, karşıdan karşıya geçilmesinin yasak olmasına karşın çocukların karışya geçmek istemesi de tehlikenin boyutunu ortaya koyuyor.

Piknik için gelen aileler, bölgede piknik alanı olamadığı için otoyol kenarlarını tercih ettiklerini belirterek, "Burada piknik yapmak tehlikeli. Bunun farkındayız. Fakat bulunduğumuz bölgede ne yazık ki piknik alanı yok. Bu yüzden biz de ailece buraya geldik. Hafta sonunu burada güneşlenip, mangal yakarak değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Piknikçi ailelerden bazıları ise otoyol kenarında piknik yapmanın tehlikeli olmadığını savunarak, "Yakıcı güneşi fırsat bilerek hava almaya çıktık. Evimize yakın olduğu için burayı seçtik. Önümüzdeki yolun çok tehlikeli olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?