18
Mayıs
2024
Cumartesi
ESENLER - İSTANBUL

Tekstilin kalbi Esenler'de atacak

Konfeksiyoncuları bir merkezde toplamak için Esenler’de projelendirilen ve inşaatı tamamlanan Giyim Kent Kooperatifi’nin (Giy-Koop) Genel Kurulu yapıldı.

AKP Milletvekili İdris Naim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın da katıldığı Genel Kurul’da ilk konuşmayı Giy-Koop Başkanı Abdullah Çınar yaptı.

Giyim Kent’i hem alıcılar, hem de satıcılar için bir cazibe merkezi haline getireceklerini vurgulayan Giy – Koop Başkanı Abdullah Çınar, yaz aylarında büyük bir hareketlilik beklediklerini belirterek özetle şunları söyledi: “Giyim Kent’e taşınacak hazır giyimciler rahat bir nefes alacaklar. Bütün altyapı çalışmalarını bitirdik. Kentin karmaşası içinde yaşanan pek çok problem burada yaşanmayacak. Hem satıcıların hem de alıcıların Giyim Kent’e rahatça ulaşımı için her türlü önlemi aldık. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği de var. Konfeksiyoncuların boşaltacağı tarihi yarımada da turizmin gelişmesi için daha iyi bir zemin bulunacak. Tekstilin yeni merkezi burası. Giyim Kent ve Tekstil Kent’in oluşturdukları Tekstil Vadisi’nin potansiyeli mevcut fotoğrafının çok çok ötensindedir. Burada sadece 10 bin işyeri değil, gayri safi milli hasılanın yüzde 10’unu, 2 milyonu aşkın insanın istihdamını ve 10 milyona yakın insanın geçimini görmek gereklidir. Özelde Giyim Kent, genelde tüm Tekstil Vadisi, kalite ve marka üretebilir bir Türkiye imajına önemli katkılar sağlayacaktır”.

EN ÇOK BEN SEVİNİYORUM

“Giyim Kent’in bugünkü durumuna gelmesine en çok ben seviniyorum” diyerek sözlerine başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Çünkü buranın 5000’lik, 1000’lik planları yapıldı. Planlı, projeli bir şekilde bu güzellikle, bu büyüklükte bir kooperatif belki de ülkemizde tekdir. Bildiğiniz gibi Türkiye’de önce millet gider yerleşir, ondan sonra yolu, suyu, altyapısı gider. Problemler de içinden çıkılmaz bir hal alır. Halbuki burada öyle olmadı. Ben bunun için seviniyorum” dedi.

Şimdi bütün konfeksiyon üreticilerini bu modern tesislere beklediklerini söyleyen Mehmet Öcalan, “Şimdi Mevlana gibi (gelin) diyoruz. Ruhsat dahi istemiyoruz. Önce siz para kazanın, çarkınızı döndürün ondan sonra diyoruz” diye konuştu.

Giy-Koop’daki sıkıntıları bildiklerini ve çözümü için çalıştıklarını belirten Mehmet Öcalan, “Bunun başında ulaşım geliyor. Buranın can damarı ulaşım. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekil talimatı verdi. (Ulaşım için gerekli çalışmayı yapın inceleyelim) dedi. İnşallah ulaşım problemini de çözeceğiz. Bir itfaiye müfrezesi kurulması için İtfaiye Daire Başkanımız ile burada bir toplantı yaptık. Yardımcı olacaklar, burada itfaiye de kurulacak” şeklinde konuştu.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Üyelerin oyları ile Giy-Koop’un Fahri Başkanı ilan edilen ve ayakta alkışlanarak kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , tekstilin ülkemiz için önemli bir sektör olduğunu hatırlatarak, “Bu güzel projeden dolayı emeği geçen herkesi teşekkür ederim. Anlaşılan o ki, en büyük problem ulaşım. Onu çözmek görevimiz” dedi.

Konfeksiyoncuların tarihi yarımada Eminönü’den çıkmaları ve buraya gelmeleri için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini isteyen Topbaş, “Bunu hep birlikte yapacağız. Zorla kolluk kuvveti ile bu iş olmaz. Burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Oralarda da farklı fonksiyonlar üretmemiz lazım. Hem orası, hem burası için güzel projeleri hep birlikte düşünelim. Ancak düşüneceğimiz bütün projeler halk merkezli olsun. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde halkın onayı alınmadan, halkın katılım sağlanmadan bir proje hayata geçmez” şeklinde konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin de konuşmasında, tekstilcilerin birlik ve beraberlik içinde gönüllü bir hareket meydana getirip bu yapıyı oluşturduklarını dile getirerek, “Sizleri tebrik ediyorum. İnsanın en temel iki ihtiyacından birisi yiyim, birisi de giyimdir. İnsanları açık bırakmamak için çalışıyorsunuz. Bu milleti açık bırakmamak için üretiyorsunuz, insan istihdam ediyorsunuz” dedi.

Giy-Koop’un sıkıntı ve derdini kendi derdi olarak gördüğünü belirten İdris Naim Şahin de Giyim Kent’in Ankara’daki temsilcisi olarak ilan edildi.

KISACA GİYİM KENT

Tekstil Kent ile komşu olan Giyim Kent’te 3 ve 4 katlı 2 bin 200 müstakil işyeri bulunuyor. Giyim Kent’te 368 yataklı bir otel, fast food alanları ile 200 ofisin bulunduğu bir iş merkezinin yanı sıra, kongre merkezi, sergi ve fuar salonlarını da kapsayan bir başka çok amaçlı bina da yer alıyor.
Giyim Kent’te alıcılarla satıcıların rahatı için her şey düşünülmüş. Yeşil alanlar, sağlık merkezleri, açık ve kapalı spor alanları, araba kiralama noktaları, kargo sektörleri için özel mekanlar, fast food birimleri, müstakil işyerlerine ait 40 bin metrekare kapalı otopark alanı ve bütün bölgeye hizmet edecek benzin istasyonu bu rahatlığı sağlayacak unsurlar arasında.
Hazır giyim dünyasının yeni merkezi, 200 milyon doların üzerinde yatırım değerine sahip. Giy Koop’un hedefi, yaz aylarında doluluk oranını artırmak. Bunun için hem bürokratik teşebbüsler sürdürülüyor, hem de üretici ve tüketiciyi Giyim Kent’te buluşturacak etkinlikler planlanıyor.

ESENLER BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 15:44:03
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 15:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?