19
Mayıs
2024
Pazar
ESENLER - İSTANBUL

Yeni temizlik araçları hizmette

Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nde düzenlenen törene katılan ve “hayırlı olsun” dilekleriyle araçları hizmete sokan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Temizlik Esenler’de bizim için en öncelikli hizmetlerin başındadır. Temizlik olmadan hiçbir şey olmaz. Güzel yollar yapmışsınız, güzel parklar hizmete açmışsınız pislikten geçilmiyorsa neye yarar? Bunun için temizliğe özel bir önem veriyoruz” dedi.

Kendilerinin temizlik konusunda gösterdiği hassasiyetin yarısı kadarını da vatandaştan beklediklerini söyleyen Mehmet Öcalan, “Her mahallenin çöp günleri belli. Hatta hangi sokaktan çöp aracının saat kaçta geçeceği bile üç aşağı-beş yukarı belli. Ancak, hala çöpünü gününden önce çıkaran vatandaşlar var. 10 yıldır bunu öğretemedik. Buna uyan ve Esenler’in temizliğine dikkat eden vatandaşlarımıza teşekkür ederken, kurallara uymayan diğer komşularını da uyarmaları konusunda ricada bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Esenler’de halkın temizlik kurallarına uyması ve çevre temizliğinin sağlanması için oluşturdukları Çevre Koruma Ekibi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü anlatan Öcalan, yeni araçların da çevre temizliğine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Hizmete giren Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı, el değmeden çöp konteynerlerini yıkayıp dezenfekte ettiği gibi, yolların ve kaldırımların yıkanmasını, çöp konteynerlerinin yerlerinin, toplu çöp bırakılan mekanların yıkanmasını ve dezenfektesini de gerçekleştiriyor.
Araçların hizmete girmesi münasebetiyle düzenlenen törene Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Nuri Öztürk, Mehmet Sirkeci, Tevfik Ünal ve Ahmet Temel ile birlikte Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Özdemir, Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Müdürü Yasin Babür ve belediye çalışanları katıldılar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 16:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?