19
Mayıs
2024
Pazar
ESENYURT - ESENYURT - İSTANBUL

Küçük Enes'in yaşam savaşı

İstanbul Esenyurt'ta 2.5 yıl önce yakalandığı lenf kanseriyle mücadele eden ve iyileşen 11 yaşındaki Enes Özdemir'in hastalığı yeniden nüksetti.

Enes’e kanser teşhisi iki yıl önce konuldu özel bir hastanede hemen tedavisine başlandı. Aylık masrafı 3-4 bin liraydı. Kemoterapi gördü saçları döküldü. Ameliyat oldu iyileşti saçları yeniden büyüdü ama gözetim altında tutulmaya da devam edildi. Tam iyileşmişti ki hastalık minik Enes’i ikinci kez yakaladı. Şimdi bankadan yüklü krediler çeken ailesi de çaresiz.

Bilmediği hastane kalmadı
Oğlunun artık aynalara bile bakamadığını ifade eden baba Mustafa Özdemir, "Enes bir an önce iyileşip okuluna devam etmek istiyor. Evladım, hastalığı evresinde İstanbul'daki tüm hastanelerin yolunu ezberledi. Hastalık nüksedince yeniden ameliyat edildi ve yine kemoterapi tedavisine başlandı. Oğlu gözlerinin önünde erirken çaresizce beklemek bir baba için gerçekten çok zor. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bin 100 lira aylıkla şoförlük yapıyorum. 2.5 yıl içinde tedavi ve diğer masraflar için 84 bin lira harcadık. Hastalık yeniden nüksetti ve nasıl başa çıkacağımızı bilemiyorum. Bankalara ne kadar borcum olduğunu hiç hesap etmedim. Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuğumun tedavisinin devam ettirilebilmesi için yardım bekliyorum. " diye konuştu.

Dört duvar arasında küçücük yüreğiyle büyük bir yaşam mücadelesi veren Enes ise, "Ben de iyileşmek isterdim herkes gibi olmak isterdim, bir odanın içinde dönüp duruyorum zamanım televizyon izlemekle geçiyor hiçbir şey yapamıyorum" dedi. Tek isteği yaşıtları gibi koşup oynamak okula gitmek olan Enes, arkadaşlarına sadece camdan bakmakla yetiniyor.

 

....
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 00:39:13
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 18:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?