24
Mayıs
2024
Cuma
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

420 yıllık miras hırsızların elinde

Fatih’teki 420 yıllık Mesih Ali Paşa Camii’nin çinileri, gece kapıyı kırarak içeri giren hırsızlar tarafından çalındı. Sabah ezanını okuduktan sonra camii kapısına doğru giden müezzin Enver Çalışkan, kapının kırık olduğunu gördü.

Çalışkan, içeri girdiğinde caminin ön kısmındaki 2 duvarda bulunan çinilerin çalındığını fark etti. Müezzinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, camii görevlileriyle birlikte yaptıkları incelemeler sonucu 40 küçük, 40 büyük olmak üzere 80 çininin çalındığını tespit etti.

Hırsızların, gece yarısından sonra giriş kapısını çeşitli aletler kullanarak açtıkları ve çinileri aldıktan sonra da kaçtıkları belirlendi. Hırsızlık sonucu caminin ön kısmında hasar ve kirlilik oluştuğu için, cemaat namazı bir başka bölümde kılmak zorunda kaldı.

Çalınan çinilerin çok değerli oldukları bildirildi. Olay yerinde parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, hırsızların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Eski Altay Caddesi’ndeki Mesih Ali Paşa Camii, Sultan 3. Murad devri vezir-i azamlarından Hadım Mehmet Paşa tarafından 1586 tarihinde yaptırıldı. Kaynaklarda, Mimar Sinan’a ait gösterilen esere, talebesi Davut Ağa’nın katkısının da bulunduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:41:45
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 12:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?