18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Astsubayın dehşet veren cinneti

Olay, saat 00.30 sıralarında Kocamustafapaşa Havacı Şakir Sokak’taki 21 numaralı apartmanda meydana geldi. Yaklaşık 25 milyar lira tutarındaki borcunu ödeyemediği için bunalıma giren ve bu nedenle 10 yaşındaki oğlu Mert’in okul masraflarını karşılayamayan Deniz Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Karaçol (40), ortalığı kan gölüne çevirdi. İşlerinin kötüye gitmesi nedeniyle eşi Arzu Karaçol (32) ile arası bozulan Mustafa Karaçol, eşinin boşanma isteği üzerine çılgına döndü.

Mustafa Karaçol, yaşanan tartışmalar nedeniyle bir süredir annesinin Kocamustafapaşa’daki evinde kalan eşi Arzu Karaçol’la konuşmak üzere dün gece kayınpederinin evine geldi. Oğlu Mert’i, dayısınınn evine bırakan Karaçol, evde bulunan eşi Arzu Karaçol, Fikret Köstek (56), kayınvalidesi Saliha Köstek (50) ile baldızı Aslı Köstek (26) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine silahını çeken Mustafa Karaçol, tüm aile fertlerini bir odada topladı. Karaçol, bu sırada evde bulunan Aslı Köstek’in nişanlısı Deniz Sönmez ve akrabası Ayşe Sarıkaya’ya, "Sizin olaylarla ilginiz yok" diyerek mutfağa gitmelerini söyledi.


Cinnet geçiren Mustafa Karaçol, sırasıyla kayınpederi, kayınvalidesi, eşi ve baldızını, kafalarına sıktığı birer kurşunla öldürdü. İşlediği 4 cinayetin ardından son kurşunu da kendi kafasına sıkan Karaçol da olay yerinde hayatını kaybetti.


Bu sırada korku içinde mutfağa giden Sönmez ve Sarıkaya, kısa süre sonra odadan gelen silah sesleri üzerine panik halinde evden kaçtı. Ayşe Sarıkaya kapıdan, Deniz Sönmez ise ikinci katta bulunan evin balkonundan atlayarak kaçmayı başardı.


Maddi sıkıntı nedeniyle eşiyle yaklaşık bir yıldır arasının bozuk olduğu öğrenilen Mustafa Karaçol’un, bir yıl önce de birliğinde intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Karaçol’u intihardan, komutanlarının vazgeçirdiği öğrenildi.


Silah seslerini duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemelerinin ardından cesetler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Haberi alan ve olay yerine gelen ailenin yakınları ise, sinir krizleri geçirdi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 11:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?