18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fatih'te hırsız, polis kovalamacası

Fatih’te, çalıntı bir otomobili, sahte kimlik ve belgelerle bir galeriye satmak isteyen oto hırsızları, galereciyle pazarlık yaparken polis ekipleri tarafından kıstırıldı. Yakalanacaklarını anlayan oto hırsızları, galereciyi de yanlarına alıp kaçmak isterken otomobili elektrik direğine çarptı. Hırsızlardan biri kovalamaca sonu polis tarafından yaklanırken, diğer hırsız kaçtı.

Fatih Molla Şeref Mahallesi Oğuzhan Caddesi üzerinde bulunan San Otomotiv’e 3 gün önce gelen 2 kişi, kuyumcu olduklarını ve kendilerine ait 34 BZS 52 plakalı Vokswagen Passat marka otomobili satmak istediklerini söyledi. Otomobile ait olduğunu iddia ettikleri evrakları ve kimlik belgelerini de galericiye veren şahıslarla, galeri sahipleri arasında 3 gün boyunca görüşme ve pazarlıklar yapıldı. Taraflar, bugün öğle saatlerinde satış için anlaştı.

Taraflar, yapılan anlaşmanın ardından notere giderek satış yapmak istedi. Satış işlemleri sırasında, galeri sahiplerinden Semih San’ı bir kenara çeken noter, satıcıların ibraz ettiği nüfus kağıdının sahte olduğunu söyledi. San, bunun üzerine polisi arayarak durumu bildirdi.
San, oto hırsızlarını otomobil içinde oyalarken, olay yerine polis ekibi geldi. Polisleri gören 2 oto hırsızı, Semih San’ı indirmeden otomobille hareket ederek kaçmaya başladı. Bunun üzerine polislerle oto hırsızları arasında Vatan Caddesi’nde bir kovalamaca başladı.
Kovalamaca sırasında sürücünün yan tarafındaki koltukta oturan San, sürücüye vurmaya başladı. Oto hırsızı, San’ın yumruk darbeleriyle kontrolü kaybedince, otomobil yol kenarındaki direğe çarpıp durdu. Otomobilden inip kaçmaya başlayan oto hırsızlarından, soyadı açıklanmayan Birol adlı bir zanlı, polis tarafından yakalandı. Diğer oto hırsızı ise izini kaybettirdi.
Gerilim dolu dakikaları birebir yaşayan Galerici Semih San, "Biz otomobili almak için bu şahıslarla 50 milyara anlaşmıştık. Ancak notere gittiğimizde noter, evrakların sahte olduğunu fark etti. Biz de polise haber verdik. Arabanın içide onlarla pazarlığa devam ediyormuş gibi yaparak polisi bekledim. Ama hırsızlar polisi fark edince paniklediler ve içinde ben olduğum halde kaçmaya başladılar. Yolda sürücüye vurmaya başladım. Bunun üzerine otomobil kontrolden çıkıp direğe çarptı. Hırsızlar da kaçmaya başladı" dedi.

Birol adlı oto hırsızı, polis tarafından gözaltına alınarak Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Polis, diğer oto hırsızının yakalanması için soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 20:50:17
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 13:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?