18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fener Rum Patrikhanesi'nin önünde gerginlik

İstanbul Ülkü Ocakları üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, patrikhane yakınındaki parkta toplandı. Sık sık slogan atan göstericiler adına açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci, "Vatan topraklarını yabancılara toprak edindirme yasalarıyla peşkeş çekenler, bu ülkenin yok oluşuna zemin hazırlamaktadırlar. Yabancılar bugün Türkiye’nin her yanında gayrimenkul alımını hızlandırmışlar ve bu süreç çok hızlı bir şekilde işlemektedir. Vatanımızdaki toprak kaybını kendi elimizde ve devleti yönetenlerin ele geçirilmiş beyinlerinden çıkan kararlarla sağlamaktayız.

Türk milletinin geleceğini bir felakete götürme adımı olan yabancılara toprak edindirme yasasının zaman geçirmeden bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Kendi vatan topraklarımızda gelecek günlerde misafir olmak istemiyorsak Türk milleti olarak ayağa kalkmalı ve ’yeter artık’ demeliyiz. Dinimize yönelik her türlü dinsizleştirme faaliyetlerinin karşısında duracağız. Şer odağı haline gelmiş olan ve bu milletin aleyhine çalışan patrikhane, bu ülkeye ait değildir, yeri Yunanistan’dır" dedi. Öfkeli grup, Fener Rum Patriği Bartholomeos’u temsil eden bir kuklayı önce ağaca astı. Kukla daha sonra ülkücü grup tarafından ateşe verildi.


Açıklamanın ardından göstericilerin toplu halde patrikhane binasına yürümek istemesi gerginliğe neden oldu. Güvenlik güçleri, patrikhane binasına yürümek isteyen göstericilere izin vermedi. Bunun üzerine grup ısrarla patrikhane önüne yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri, gruba joplarla müdahale etti. Göstericilerin de polise direnmesiyle ortalık karıştı. Çevik Kuvvet ekipleri grubun dağılması için gaz bombası kullanırken, gazdan en çok basın mensupları etkilendi. Gösteri sırasında zaman zaman taşlar havada uçuşurken, öfkeli grup, araya yöneticilerin girmesi üzerine dağıldı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 16:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?