18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hastanede menenjit paniği

Vakıf Gureba Hastanesi’ne gelen 2 menenjit hastasından birinin ölmesi, hastanede paniğe neden oldu. Hastane çalışanları bir süre maske takarak çalışırken, bazı hastaların, salgın tehlikesine karşı dışarı çıkarıldıkları öne sürüldü.

Vakıf Gureba Hastanesi’ne, menenjit teşhisiyle getirilen bir çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çiğdem Öztürk adlı bir kız da, ilk tedavisinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Menenjit hastalığından ölüm, hastanede salgın paniğine neden oldu. Hastane çalışanları, salgın tehlikesine karşı maske takarak çalışırken, bazı hastalar ve hamile kadınlar, hastane dışına alındı.

Adının açıklanmasını istemeyen hamile bir bayan, "Kontrole gelmiştim. Beni ’hastanede salgın var’ diyerek dışarı çıkardılar. Bütün personel maske takıyordu" diye konuştu. Bir başka hasta ise, "Bize salgın var dediler. Madem salgın var, hastalara neden maske dağıtmadılar. Biz primlerimizi ödüyoruz" diyerek yetkililere tepki gösterdi. Hastalığın salgın olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı. Konunun araştırıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 12:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?