19
Mayıs
2024
Pazar
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul: Fatih ve Kumkapı'da fuhuş operasyonu: 22 gözaltı

Yabancı uyruklu kişilerin para karşılığı fuhuş yaptıkları ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ve Kumkapı’da belirlediği iki ayrı otele baskın düzenledi. Operasyonda 20 hayat kadını ile olayla ilgili otel sorumlusu oldukları belirtilen 2 kişi gözaltına alındı. Otele yapılan baskın sonucu yakalanan kadınların 15’inin Rus, 5’inin de Romen uyruklu oldukları tespit edildi.


Fatih’teki Hakan Oteli ile Kumkapı’da bulunan Lora Oteli’nde gözaltına alınan kadınlar, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Kadınların sınır dışı edilmek üzere işlemleri sürdürülürken, yabancı uyruklu hayat kadınlarının Türk müşterileri ile 50 ila 80 dolar arasında anlaşarak fuhuş yaptıkları belirlendi.


Hayat kadınları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden sağlık kontrolü için akşam çıkarıldı. İstanbul’da çeşitli otellerde çalıştırıldıkları tespit edilen hayat kadınlarının saldırgan tavırları dikkat çekti. Tekrar emniyete getirilen kadınlar içeri girerken, kendilerini görüntülemek isteyen İHA kameramanına saldırdı. Küfür eden kadınlar, kameranın objektifini düşürdü. Gazeteciye tekme atmaya da kalkan hayat kadınları, sorguya alındı.


Yetkililer, hayat kadınlarını Rusya’dan İstanbul’a getiren ve burada otellere yerleştiren 2 organizatörün arandığını kaydetti.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 12:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?