17
Mayıs
2024
Cuma
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul-Fatih: Yine üst geçit faciası: 2 ölü

Fatih’te, alt geçidin kapalı olması sebebiyle yayalara kapalı olan yoldan karşıya geçmek isteyen kadın ile genç kız, otomobilin altında kalarak öldü. Kazaya neden olan sürücü ise, olayın ardından polise teslim oldu.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Vatan Caddesi Ulubatlı mevkiinde meydana geldi. Vakıf Gureba Hastanesi’nden çıkarak Alibeyköy’e gitmek isteyen Sevim Davulcu (43) ile 16 yaşındaki kızına, Vatan Caddesi Ulubatlı Mevkii’nde, yolun karşısına geçmek isterken, Elif Çelik’in kullandığı 34 VP 8652 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Davulcu ile genç kız, olay yerinde öldü. İki kişinin ölümüne sebep olan sürücü Çelik, kazanın şokuyla kaçarken, otomobilin ön plakası olay yerine düştü. Olay yerindeki plakadan yola çıkan polis, kaçan sürücünün yakalanması için soruşturma başlattı.

Kaza yerinde yaklaşık 10 metre arayla yol kenarına düşen Davulcu ile genç kızın cesetleri, polisin uzun süreli incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Davulcu’nun yanında, içinde Vakıf Gureba Hastanesi’ne ait çok sayıda belge ve röntgen filminin olduğu bir poşet bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan genç kızın, Davulcu’nun kızı olduğu öğrenildi.
Görgü şahitleri, Davulcu ve kızının Ulubatlı-Topkapı Metro Yaya Alt Geçidi’ne yöneldiklerini fakat alt geçidin kapalı olması sebebiyle yoldan karşıya geçmeye çalışırken kazanın meydana geldiğini belirtti. Kazada iki kişinin ölümüne sebebiyet veren sürücü Çelik ise, olaydan yaklaşık iki saat sonra karakola gelerek polise teslim oldu. Özel bir ilaç firmasında pazarlamacı olarak çalıştığı öğrenilen Çelik’in olayın şokunu atlattıktan sonra Etiler’de bulunan evine hasarlı otomobili bıraktıktan sonra karakola geldiği öğrenildi. Aksaray Polis Merkezi’ne giderek teslim olan Çelik, daha sonra Şehremini Polis Merkezi’ne getirildi. Çelik’in ifadesi üzerine hareket eden güvenlik güçleri, Elif Çelik’in evinin önünde park halinde duran otomobili de polis merkezine getirdi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 12:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neşe özdemir IP: 85.99.32.xxx Tarih : 19.03.2008 09:22:06

o benim bitanemdi canımdı annemin kız kardeşi güzel teyzemdi yiğenim tubişimde onunla küçücükken öldü hastaydı zaten rahatsızdı eniştem ve eki erkek yigenim perişanlar bu kazaya neden olana kızamıyorum çünkü orası akışkan bi trafik ve hemen yakınında bi alt geçit varmış orayı kapatanlara sözüm orda ölenler sizlerin yakınıda olabilirdi umarım bu olay size bişey anlatır bi aile parçalandı yazık.......