22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kapkaç mağduru turist gözyaşlarına boğuldu

Fatih’te, kimliği belirsiz iki kapkaççı tarafından çantası kapkaç yapılan yaşlı Fransız turist kadın, olayın etkisiyle şoka girdi. Hüngür hüngür ağlayan yaşlı kadını eşi teselli ederken, polis, mağdurları da yanına alarak Fatih sokaklarında kapkaççı aradı.

Saraçhane Parkı’nda eşiyle beraber çay içen Maria France Dahlinger adlı Fransız turist kadının yanına yaklaşan iki kapkaççı, elindeki çantayı alarak kaçmaya başladı. Dahlinger, saldırının etkisiyle şoka girerken, eşi çevredeki vatandaşlarla beraber kapkaççıların peşine düştü. Ancak kapkaççılar ara sokaklara girerek izlerini kaybettirmeyi başardı.

Neye uğradığını şaşıran yaşlı kadın, saldırının etkisiyle hüngür hüngür ağlamaya başladı. Dahlinger’i teselli etmek de eşine düştü. Dahlinger’in başını omzuna yaslayarak ağladığı eşi, bir yandan talihsiz kadını teselli etmeye çalışırken, bir yandan da polislere saldırganlar hakkında bilgi verdi.

Görgü tanıkları da, kapkaççıların iki kişi olduğunu ve çantayı aldıktan sonra hızla kaçtıklarını söyledi. Olay yerinde bulunan iki polis ekibinden biri mağdurları, diğeri de görgü tanıklarını araçlarına alarak sokak sokak kapkaççı aradı.

Mağdurları yanına alan polis ekibi, Fransız turistlerle beraber bir caminin bahçesine girerek, kapkaççıların çantayı atıp atmadığını kontrol etti. Polis tarafından sokaklardaki çöp kutularında bile aranan çanta, tüm çabalara rağmen bulunamadı.

Kapkaç mağduru turistler, ifadelerinin alınması için Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi’ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:01:03
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 13:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?