23
Mayıs
2024
Perşembe
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kapkaça rağmen Türkiye'yi seviyorlar

Fatih'te İsveçli bir turist çift Bandırma'ya gitmek üzere feribota yetişmeye çalışırken kimliği belirsiz bir kapkaççının saldırısına uğradı. Paraları, kredi kartları ve kimlik belgeleri çalınan turistler, dünyanın her yerinde suç işlendiğini hatırlatıp Türkiye'yi hala çok sevdiklerini söyledi.

İsveç'ten gezmek için Türkiye'ye gelen ve soyadlarının açıklanmasını istemeyen Lenot ve Brigidte adlı yaşlı çift, İstanbul'da bir süre dolaştıktan sonra Bandırma'ya gitmeye karar verdi. Feribota binmek üzere Yenikapı'ya gelen çift, yolun karşısına geçerken kimliği belirsiz bir kapkaççının saldırısına uğradı. Kapkaççı, Brigidte adlı bayan turistin çantasını alıp Aksaray yönüne doğru kaçmaya başladı. Kapkaççı ara sokaklarda izini kaybetmeyi başarırken, çevreden yetişenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaşlı çiftten kapkaççının eşkalini alıp araştırma başlattı.

İfadelerinin alınması için Kumkapı Polis Merkezi'ne davet edilen İsveçli çift, feribota yetişmeleri gerektiğini ve bu yüzden polis merkezine gelemeyeceklerini söyleyince, ifadenin polis otosunda alınması kararlaştırıldı. Çanta sahibi Brigidte ekip otosuna alındı. Ekipteki İngilizce bilen polis memuru bayan turistin ifadesini alırken, diğer görevliler, turistin eşini yanlarına alarak kapkaççının görüntüsünün olup olmadığını belirlemek amacıyla, olay yeri yakınındaki yolu gören bir güvenlik kamerasının bulunduğu oto galerisine gitti. Ancak güvenlik kamerasının olay yerini göremediği anlaşıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kapkaç mağdurunun eşi Lenot adlı turist, yolun karşısına geçmek isterken bir kişinin saldırısına uğradıklarını ve içinde yaklaşık bin 500 İsveç Kronu, 3 bin YTL, sürücü belgesi ve kredi kartlarının bulunduğu çantanın kapkaççı tarafından çalındığını söyledi.

Daha önce Nijerya'da benzer bir olay yaşadıklarını anlatan Lenot, gazetecilerin, "Bu olay Türkiye'ye bakış açınızı değiştirdi mi" sorusunu, "Böyle olaylar dünyanın her yerinde yaşanıyor. Ben daha önce Eskişehir'de 2 yıl kalmıştım. Türk insanı çok cana yakın ve iyiliksever. Tabii ki bu olay bu ülke hakkındaki görüşlerimizi değiştirmedi" diye konuştu.

Kapkaç mağduru İsveçli çift, ekip otosunda alınan ifadeleri tamamlandıktan sonra, Bandırma feribotuna binerek İstanbul'dan ayrıldı. Polis, Türk dostu İsveçli çifti kapkaç yapan zanlıyı yakalamak için operasyon başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 15:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?